KPN geeft winstwaarschuwing

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 21/04/2011 08:45
AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN verwacht dat de winst door veranderend klantgedrag op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie dit jaar lager uitkomt dan eerder werd voorspeld. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het gebruik van sociale media en mobiele applicaties om te communiceren zorgt voor een daling in het 'traditionele' bel- en sms-verkeer. De huidige abonnementsvormen spelen volgens KPN onvoldoende in op deze trend.

Om die trend tegen te gaan wil het bedrijf nieuwe abonnementsvormen introduceren, met mobiele internetdiensten als uitgangspunt.

Groei
KPN mikt nu op een bedrijfsresultaat (ebitda) van meer dan 5,3 miljard euro in 2011. Eerder ging KPN nog uit van groei ten opzichte van 2010, toen het resultaat uitkwam op 5,5 miljard euro.

,,We zien negatieve trends in Nederland. Ik ben verheugd met de sterke onderliggende prestaties in Duitsland en Belgiƫ, waar wij blijven investeren'', zei de nieuwe topman van KPN, Eelco Blok. Het klantenaantal van het Duitse E-Plus steeg in het eerste kwartaal met 533.000 naar meer dan 21 miljoen. In Belgiƫ daalde de omzet, onder meer door afgedwongen tariefsverlagingen.

De Heer Blok
Blok nam twee weken geleden tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering het stokje over van Ad Scheepbouwer. Op 10 mei licht hij zijn gedetailleerde plannen toe.

In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de omzet op jaarbasis met 1,3 procent tot 3,24 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde met 4,1 procent tot 1,27 miljard euro.

tijd 09.04
De AEX laag op KPN 359,88 +0,01 +0,00% KPN EUR 10,85 -89ct overdreven reactie. Dat zijn dan die mooie instap momenten.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL