Overname van KPN Belgium Business door Mobistar afgerond na groen licht door de raad van de mededinging

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 03/04/2010 09:27
Brussel, 2 april 2010 - In november 2009 kondigde Mobistar het akkoord aan voor de overname van KPN Belgium Business n.v. (b2b en carrier activiteiten in België). De transactie werd op 31 maart 2010 afgerond nadat de operator hiervoor de goedkeuring had ontvangen van de Raad van de Mededinging op 25 maart 2010. De juridische entiteit wordt omgedoopt tot Mobistar Enterprise Services n.v. Mobistar herbevestigt hiermee zijn strategie om te blijven investeren in de professionele markt om er zijn positie als convergente speler te versterken.

De aankoopprijs voor 100 % van de aandelen van KPN Belgium Business n.v. bedraagt 65 miljoen euro (op schuld-en cashvrije basis) en de betaling werd uitgevoerd op 31 maart 2010. De juridische entiteit wordt omgedoopt naar Mobistar Enterprise Services n.v. en het volledige aanbod van telecommunicatieoplossingen voor de professionele markt van Mobistar en Mobistar Enterprise Services n.v. zal het sterke handelsmerk Mobistar dragen.

De closing gebeurde nadat de Raad voor de mededinging zijn akkoord had gegeven op de transactie op voorwaarde dat Mobistar, naast de eigen groothandelsdiensten het adsl-groothandelsaanbod van Mobistar Enterprise Services n.v. blijft behouden gedurende 18 maanden aan dezelfde voorwaarden als voor de overname.

De consolidatie gebeurt vanaf 1 april 2010 en de transactie zal dit jaar nog een positieve impact op de omzet en de Ebitda van Mobistar hebben.

De overname laat Mobistar toe om zijn concurrentiepositie in de professionele markt te verstevigen door er zich als een convergente speler met een breder gamma van producten en diensten te positioneren. Mobistar kan enerzijds haar bestaande klanten in het segment van zelfstandigen, vrije beroepen en kleine en middelgrote ondernemingen een uitgebreider aanbod vastelijndiensten aanbieden via Mobistar Enterprise Services n.v. De voormalige KPN Belgium Business-klanten krijgen anderzijds toegang tot de convergente Mobistar-producten waardoor Mobistar zijn marktaandeel in het segment van de grote ondernemingen kan uitbreiden.

Mobistar (EURONEXT BRUSSEL: MOBB), één van de belangrijkste acteurs op de Belgische en Luxemburgse telecommunicatiemarkt, is actief in mobiele en vaste telefonie, in adsl en in andere markten met een groot groeipotentieel. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve producten en diensten voor de residentiële en voor de professionele markt. Mobistar is genoteerd op de Beurs van Brussel en behoort tot de France Télécom-groep.















Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL