KPN in Portefeuille

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 02/03/2008 06:46
De Strategie "terug naar Groei" maakt KPN sterk voor 2008 - 2010.
De CEO Ad Scheepbouwer zegt, dat dat weer bovenaan hun agenda staat.
Hoe? Door schaalgrootte te realiseren in nieuwe geïntroduceerde diensten en door de kosten verder te verlagen.
De afgelopen 5 jaar is er op strategisch gebied veel gebeurd bij KPN. Tussen 2002 en 2004 is er de omslag gekomen, met een sterke focus op kasstromen en winstgevendheid. Daarna in 2005 de strategie van "aanvallen - verdedigen - benutten" voor de Nederlandse markt en de introductie van de challenger strategie bij E-Plus in Duitsland. Sindsdien is KPN met haar marktaandelen in vrijwel alle segmenten gegroeid en loopt het met de kostenbesparingen volgens schema.

Op 5 februari j.l. werd het startsein voor de strategie: "Terug naar Groei" bekend gemaakt. Aan deze strategie is een periode van onderzoek en afweging aan voorafgegaan. De uitdaging, als antwoord van KPN op de nieuwe ontwikkelingen op de telecommunicatiemarkten. Flexibel opstellen en handelen bij de veranderende markten.
Dit stelt KPN in staat, zijn toppositie onder de best presterende Europese telecommunicatiebedrijven te handhaven.

De laatste cijfers waren uitstekend en alle onderdelen droegen bij aan de groei in 2007
Het dividend wordt EUR 0,54 en het slotdividend wordt EUR 0,36 p.a.
Met de strategie "terug naar Groei", zullen de aandeelhouders ook de vruchten gaan plukken, want KPN streeft er naar het dividend geleidelijk op te trekken naar EUR 0,80 p.a. in 2010
Dat belooft wat, maar met het duo Scheepbouwer CEO - Smits CFO, hebben wij van de redactie XEA.nl er alle vertrouwen in, dat die doelstellingen gehaald gaan worden.
Met de overname van Getronics heeft KPN een dubbelslag gemaakt, KPN haalde door de overname van Getronics 3 volle jaren in op ICT gebied. Telecom en ICT vergroeien samen in elkaar en dat is nu versneld.
Ook was er een belasting meevaller in 2007 in Duitsland en mede daardoor een groei van de winst per aandeel van 80% naar EUR 1,42
Maar E-Plus zorgde ook nog eens voor een recordgroei van 700.000 nieuwe klanten in het 4e kwartaal 2007. Daartegenover stond in 2007 een sterke daling van de vaste aansluitingen, maar KPN zorgde met een aantallen acties aan het einde van het jaar 2007 toch die ontwikkeling af te remmen.
Daardoor verloor KPN in het 4e kwartaal 90.000 vaste lijnen, het laagste niveau sinds het het 3e kwartaal van 2005.
Daarnaast waren breedband, mobiele diensten en televisie groeiers in de consumentenmarkt.

Bij de Wholesale & Operations ligt de uitrol van het All-IP_netwerk op schema en de Mobiele data biedt nieuwe mogelijkheden.
Mobiel dataverkeer is het vervoeren van bits en bytes over mobiele netwerken. Daarmee kun je tekstberichten en foto's van en naar mobiele telefoons en laptops versturen, zoals sms, mail en mms, maar ook overal computeren en internetten. Dat werd mogelijk door de ontsluiting van het UMTS- netwerk in de zomer van 2003.
Er liggen dus nog vele kansen op groei gebied en die zal KPN proberen te benutten.
KPN belichten wij ook in onze nieuwsbrief en zagen dit schrijven als een mooie aanvulling.
KPN een aandeel voor op de plank en de centen rollen daar jaarlijks vanaf, sluit je aan! Een aandeel voor in Portefeuille.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL