Heineken toont solide resultaat over eerste helft van 2004: autonome nettowinstgroei van 6%

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 08/09/2004 08:21
Heineken N.V. maakte vandaag bekend een solide resultaat over de eerste helft van 2004 te hebben behaald.
Dit is in lijn met de marktverwachtingen.
• Autonome nettowinstgroei1 van 6%.
• De afzet van het Heineken merk in het premiumsegment steeg met 5,8% tot 9,5 miljoen hectoliter.
• De nettowinst, exclusief bijzondere posten en afschrijving goodwill, daalde met 4,5% in lijn met de vooruitzichten van februari 2004, met name door het negatieve effect van de wisselkoersen van €46 miljoen. De nettowinst daalde met 27% naar €293 miljoen door lagere valutakoersen, een bijzondere post in 2003 en een hogere goodwillafschrijving.
• Het Groepsvolume2 steeg sterk (+20%) tot 54,4 miljoen hectoliter waarmee het marktaandeel van Heineken op de wereldbiermarkt aanzienlijk toenam.
• De afzet in de Verenigde Staten nam met 9% toe waardoor het marktaandeel van Heineken in het importsegment verder werd uitgebouwd.
• De integratie van Brau Union verloopt volgens plan en heeft in de eerste helft van 2004 bruto kostensynergieën van €8 miljoen gerealiseerd voor aftrek van €2 miljoen eenmalige herstructureringskosten. Voor het gehele jaar 2004 worden kostensynergieën van €25 miljoen en de bijbehorende eenmalige herstructureringskosten van €10 miljoen verwacht.
• De kasstroom verbeterde sterk dankzij effectiever werkkapitaalbeheer en striktere beheersing van de investeringen.

Winstverwachting voor geheel 2004
Heineken handhaaft haar verwachting voor geheel 2004 van autonome nettowinstgroei1. Echter, gezien de ongunstige benchmark als gevolg van de mooie zomer in Europa in 2003 zal de autonome groei onvermijdelijk lager zijn over de tweede helft van het jaar vergeleken met die van het eerste halfjaar van
2004. De hogere afzet van het Heineken merk in het premiumsegment van de wereldbiermarkt stelt Heineken in staat om de verkoopmix verder te verbeteren. Er zijn mogelijkheden om vooral in markten buiten West-Europa de marktpositie verder uit te breiden. Daarnaast verwacht Heineken een positieve bijdrage aan het resultaat van recente acquisities, voor afschrijving van goodwill.
Zoals in februari 2004 al werd aangegeven, zal de nettowinst van Heineken in 2004 aanzienlijk worden gedrukt door negatieve valuta-effecten. Deze effecten zullen de verwachte autonome winstgroei en winstbijdragen van nieuwe acquisities in 2004 meer dan tenietdoen. Dit zal zich vertalen in een daling van
de nettowinst over het gehele boekjaar.
In de tweede helft van 2004 zal Heineken N.V. de waardering van haar 20%- belang in Kaiser herzien. De verwachtte afwaardering zal in de tweede helft van 2004 als bijzondere post ten laste van de verlies- en winstrekening worden geboekt (zonder daadwerkelijke uitstroom van liquide middelen). Deze afboeking zal geen invloed hebben op de autonome groei van het resultaat van Heineken.
1 De winstgroei exclusief het effect van valutaschommelingen, acquisities, bijzondere posten en afschrijving goodwill.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL