Reed Elsevier is weer een groeier

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 02/07/2002 07:20
Het aandeel Reed Elsevier heeft zich in de neergaande beurs goed gehouden en met een koers van ca. EUR 14 kan de koers op de resultaten naar de 16 tot 18.
Bij de presentatie handhaafde Reed Elsevier haar verwachting voor de komende jaren, een winstgroei van tenminste 10% jaarlijks. Reed Elsevier staat weer op de "rails", de inpassingen van de overname van Harcourt zijn achter de rug. Men lag voor op het winstschema, dus wij gaan voor dit jaar uit van een wpa van EUR 0,74.
Ook heeft Reed Elsevier het geluk, geinvesteerd te hebben op een moment dat de economie nog meezat. Nu kunnen daar de "positieve vruchten" van geplukt worden.
Op de advertentie markt is nog geen herstel, maar er lijkt een stabilisatie te zijn. Bij de Telegraaf AVA zei men, "het zal nooit worden als wat het geweest is", in de advertentiemarkt.
Dus zal er nog meer gewerkt worden aan herstel in de andere divisie o.a. de juridische divisie, want daar is men nog niet terug op het oude niveau van 1999. In 2000 was in deze divisie nog een daling van ca. 19%. In 2001 was er wel een herstel van 9%, maar hier is nog werk aan de winkel.
Het aandeel blijft een goede koopkandidaat, met koersdoel 16 -18 euro voor de 12 maanden.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL