Beknopt verslag AVA Reed Elsevier.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 19/04/2006 16:12
Om 10.30 uur, opende de Heer J. Hommen de vergadering van Reed Elsevier te Amsterdam. In London was dat gisteren en daar waren de Reed PLC stukken vandaag ex dividend en hier zullen de aandelen vanaf 24 april a.s. ex slotdividend verhandelbaar zijn. De Heer Hommen leidde de vergadering op een goede en bekwame manier. Aanwezig waren ca. 40% = ca.336 miljoen stuks van het totaal aantal uitstaande aandelen. Circa 80% van de aanwezige stemmen zat achter de groene tafel, dus speelde de zaal een bijrol. Hij nam de gebruikelijke stukken door.
Daarna kreeg de heer Sir Crispin Davis het woord en die zei o.a. het volgende: Reed heeft in 2005 goed gepresteerd, 3 1/2 divisie heeft het goed gedaan en Harcourt bleef gedeeltelijk wat achter. Een autonome groei van 5% en een winst per aandeel met 2 cijfers verwachten wij in dit jaar 2006.
Reed Elsevier is het jaar 2006 goed begonnen. Bij de verkoop van lesmateriaal in de VS ligt het zwaartepunt in het 2e halfjaar. In de afgelopen 4 jaar is grote vooruitgang in de operationele groei/bedrijfsresultaten geboekt. Alleen in de koers van het aandeel komt het (nog) niet tot uiting. Onder voorbehoudt gaan wij uit van goede resultaten in 2006.
De internet verkopen/bestellingen in vergelijking met 2004 is met 30% gestegen.in 2005. Ca. 3,3 miljard van de omzet loopt via on-line.
Reed Elsevier heeft een sterke balans en de on-line verkopen bepalen steeds meer de groei van het bedrijf(resultaat).
Was Lexis Nexis in 1970 nog een simpel bedrijf, nu in 2005 is het een modern bedrijf met alles erop en eraan, "Total Practise Company".
Harcourt had wat problemen met het afsturen van schoolartikelen, maar dat betrof ca. 10% van haar omzet en de rest de 90% ging goed en de problemen worden met wederzijdse goedkeuring opgelost. De schade zullen wij vergoeden, maar meerdere bedrijven hadden last met afleveringen. Allemaal nieuwe lesmateriaal, ander management en dan kan er wel eens wat fout gaan. Die nieuwe productielijn was pas 2 jaar geleden opgezet en daar gingen de leveringen nu vanuit.
Ook komen er steeds meer artikelen en de on-line bepaalt steeds meer de bedrijfssturingen en beheersingen van de systemen.
Op vragen en antwoorden zei Reed Elsevier het volgende: wij zullen er alles aandoen om een groei van 6-7% in 2006 te behalen. Onze omzet vergelijken met anderen is moeilijk en ook het noemen van welk omzetdeel wij van de totale omzet hebben. Wat is de realiteit van uw toekomst verwachtingen, die waren in het verleden ook goed en de koers laat dat niet zien van het aandeel. Aan het laatste, daar doen wij alles aan, door info te geven aan analisten, en presentaties te geven/houden in de grotere steden van Europa en UK en VS, overal (landen) waar wij zitten. Ook behalen wij in China en India goede resultaten en daarin die regio halen wij al ca. 1 miljard omzet vandaan.
In de afgelopen 5 jaar hebben we besparingen en investeringen doorgevoerd aan/voor nieuwe producten.
Het valuta risico speelt wel een rol, maar niet in die mate, wij betalen en ontvangen in Euro's , Ponden en Dollars en de rest dekken wij af.
Dit jaar waren de cijfers voor 't eerst volgens de IFRS.
In Nederland stonden de magazines onderdruk, i.v.m. de economische teruggang.
De beloningen werden apart toegelicht en daar waren wat vragen over, zeer ingewikkeld en uitgebreid. Zou dat de volgende maal niet weer op de “ ouderwetse manier" kunnen, salaris en bonus/winstuitkering. Het begint de pan uit te rijzen. De stemmingen verliepen goed en vrij snel.
Reed Elsevier zien een goede toekomst, met omzetgroei, verbetering marges en een sterke kasstroom.
Even na 13 uur was de AVA afgelopen en kon er nog wat worden bijgepraat en broodjes en wat drinks konden genuttigd worden.

Redactie XEA.nl
Eens zal de inzet van het management in de koers tot uiting moeten komen en als het vertrouwen dan ook nog eens bij de beleggers terug is, zal er een hogere koers van het aandeel komen, is onze verwachting.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL