Waren de cijfers van Reed Elsevier wel zo slecht?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 29/07/2005 08:37
De cijfers van Reed Elsevier gaven gisteren een bedenkelijke kijk, van wat moet ik ermee!
Maar zijn zij eigenlijk wel zo slecht?
Wij van de redactie vinden het allemaal nog wel meevallen, de IFRS was de boosdoener en die (IFRS) zal voor meerdere teleurstellingen (?) kunnen zorgen. Het boekhoudstelsel geeft eigenlijk geen juist economische duidelijkheid voor de beleggers. Regels bepalen steeds meer de cijfer-lijn en terwijl je niet elk bedrijf met een soortgelijk mag/kan vergelijken.
Zo zal je elk "huwelijk" ook niet met elkaar kunnen vergelijken, ieder leeft op z'n eigen manier en zo ook bij de bedrijfshuishouding.
Ook stelt de CFO van Reed Elsevier, dat 2005 weleens aanzienlijk lager uit kan komen dan 2004, alleen door de boekhouding.
Wel geeft Reed Elsevier een Interimdividend van EUR 0,092 p.a. (ex.datum 1 aug.a.s.), dus de beleggers komen niets tekort.
De omzet stijgt door bij het bedrijf naar 3,46 miljard. Dat geeft al aan, dat er niets mis is met Reed Elsevier, en dat de business gewoon doorgaat.
Vooral LexisNexis doet het uitstekend en als de USA dollar, bij een hogere rente in de VS nog sterker wordt, zal dat ook haar invloed op de cijfers van Reed Elsevier. Ook met de advertentie gaat het weer de betere kant op.
De elektronische zaak (inbraak in het systeem) van dochter Seisint kan roet in het eten gooien, maar de heer Davis zei, "de zaken missen elke grond", dus hieruit mogen wij (red. XEA.nl) een conclusie uittrekken, dat de soep niet zo heet gegeten zal worden.
Dus de schade zal wel meevallen, zo ook de negaitieve kijk op Reed Elsevier.
Het bedrijf draait goed, alleen een nieuwe "boekhoudsysteem" gooit tijdelijk even de kijk naar een mindere kant.
Wij blijven Reed Elsevier te goedkoop vinden en heeft eigenlijk nog niets gedaan in koers, terwijl het bedrijf er goed voorstaat.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL