Reed Elsevier ontwaakt eindelijk

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 12/06/2005 08:21
Het aandeel Reed Elsevier ontwaakt eindelijk en dat zal de beleggers goed doen, zij zitten al verschillende jaren te wachten op een ontwaking. Zal eindelijk deze ontwaking uit de slaapzone van 9 tot 11 euro een feit worden.
Crispin Vavis zei dan wel in de algemene vergadering van aandeelhouders, 2004 was een jaar met goede ontwikkelingen voor Reed Elsevier en het jaar 2005 was goed begonnen en er is een verdere stijging in 0n-line verkopen.
De laatste 5 jaar was er een enorme vooruitgang geboekt in de strategie van het concern. Dat zal komende jaren in de cijfers van Reed Elsevier worden teruggezien.
Waarop baseerde de heer Davis dat:
-sterke fundamentaals
-sterk mangementteam
-alles ligt in lijn, de 5 jaar geleden gestartte nieuwe strategie is uitgezet, de oogst zal zijn,
-Reed Elsevier gaat nu naar de dubbelcijferige winstcijfers.
-verbreding van het aanbod via elektronische weg
-mondiale uitbreidingen o.a. education, gezondheidszorg in o.a China, Taiwan en de Japanse regio.
Voor 2005 was de heer Davis optimistisch, hij voorzag:
toenemende groei, autonoom van 5% en de acquisities 7%, dubbelcijferige winst groei van de winst per aandeel.
Die was in 2004 per aandeel, voor afschrijving van goodwill en immateriele vaste activa en voor bijzondere baten en lasten en daaraan gerelateerde belastingeffecten, EUR 0,71. Over 2004 werd een totaal dividend van EUR 0,33 betaald ( EUR 0,09 int.dividend en een slot van EUR 0,24).
Ook zal de groei in 2005 evenwichtig zijn verdeelt over de verschillende divisies.
Reed Elsevier heeft met de aankoop eind mei j.l. van MediMedia voor EUR 270 miljoen een volgende stap gezet. Deze aankoop zal wel pas over ca. 3 jaar gaan bijdrage aan de winst, maar door de synergie voordelen, zullen mischien elders in het concern al eerdere kosten verminderingen optreden. En kan dat al eerder op beperkte schaal bijdrage aan de winst gaan opleveren.
Ook blijkt het beleggersvertrouwen in het aandeel Reed Elsevier toe te nemen. Het sentiment komt Reed Elsevier ten goede en dat lijkt de koers van het aandeel goed te doen.
Wij gaan volgens het gezegde van de heer Davis uit van een winst per aandeel voor 2005 van 'n laagcijferige dubbele van ca. 11-12% stijging en dan zitten wij op EUR 0,80. Bij de huidige koers van het aandeel in Amsterdam van EUR 11,65, zit je op klein 15 k/w. Dan zit je aan de lage kant in sector Media &uitgevers. Het dividend kan dan naar de EUR 0,35-0,36
Wij zien goede kansen voor dit aandeel.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL