Overdreven reactie koers Elsevier

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 05/12/2003 08:24
Dat de verwachting in 2004 iets minder is dan verwacht, gaat ons tever voor zo'n overdreven reactie van - 0,67 cent naar EUR 9,74 voor het aandeel.
Als je dan ziet, dat er voor de semiconductors prijzen worden betaald, en die geven "geen" dividend, dan denken wij weleens, wat wordt er niet van de bedrijven verwacht.
Elsevier blijft bij dubbele winstcijfers voor 2003 en door de tegenzittende economie in de VS van de afgelopen jaren, is dat bij Elsevier niet de de kleren gaan zitten. IN de VS zijn de bezuinigingen op het onderwijs en het uitstellen van nieuwe onderwijs methodes, want Elsevier is daar strek in die markt, wel aangekomen. De kostenbesparingen houden daar de marges nog redelijk. Maar het tij is daar aan het keren, echt herstel is nog niet zichtbaar, maar eens zal de investering weer komen, want uitstellen, kan geen afstel blijven!
Ook wil Elsevier de investeringen zelf extra gaan uitbreiden en dat zal volgend jaar de winst wat onderdruk zetten.
Maar is het niet zo; "je zal eerst moeten investeren, voor je een "baat" kan binnenhalen"! Nu daar is de heer Davis met zijn team meebezig.
Zaken doen is niet elk jaar een stijgende winst, als de lijn maar stijgende is voor de komende jaren.
Wij blijven bij kopen en in dip dagen bijkopen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL