Reed Elsevier teveel doorgezakt!

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/02/2003 13:07
Als meest gediversifieerde uitgever is Reed Elsevier teveel doorgezakt. Zeker nadat de uitgever haar doelstelling voor het jaar 2002 bevestigde en voor 2003 handhaafde, dus dubbelcijferige winstcijfers voor 2003.
Scholen (universiteiten) blijken een vast bestandsdeel van deze uitgever te zijn. Ook de wetenschap en juridische publicaties met deze uitgever zijn goed voor circa 25% van de brutowinst. Nu vooral door het internet gebruik is dat voor beide partijen, gebruiker en aanbieder voordelig. Voor de aanbieder zijn er minder drukkosten en sluitage van gebruik.
Door de overname van Harcourt heeft Reed Elsevier wel diep in de buidel moeten tasten, maar er komt ook wat voor terug.
Reed Elsevier is duidelijk marktaandeel aan het winnen (terughalen) en groeit ook autonoom, vooral het internet gebeuren, daar hebben wij (red.) grote verwachtingen van bij dit bedrijf. Al is er bij de advertentie nog geen herstel, maakt circa 7% van de omzet uit.
Het nieuwe management heeft Reed Elsevier weer nieuw elan gegeven, al lijkt het (nog) niet tot uiting te komen in de koers.
Deze was ook door de vrees van; "als het maar niet tegenvalt" terug naar af.
Misschien dat deze vrees nu is weggenomen en de weg omhoog weer kan beginnen.
Reed Elsevier had over het jaar 2002 een wpa van EUR 0,69 en wij gaan voor dit jaar bij de nu bekende marktomstandigheden uit van een stijging van ca. EUR 0,76, dan is de k/w ca. 12,5 en dat is te laag voor dit defensieve fonds.
Wij blijven bij kopen op deze koers van EUR 9,35



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL