DSM samen met Sinochem Group in wereldwijde joint venture voor anti-infectiva

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 17/12/2010 07:19
Koninklijke DSM N.V. maakt vandaag bekend dat overeenstemming is bereikt met Sinochem Group over de oprichting van een 50/50 wereldwijde joint venture waarin de businessgroep DSM Anti-Infectives zal worden ondergebracht. De transactie is afhankelijk van het verkrijgen van goedkeuring van de regelgevende instanties (inclusief regelgevende instanties in China) en de gebruikelijke goedkeuringsprocedures bij de mededingingsautoriteiten in de EU en elders. Daarnaast is aan de ondernemingsraden van DSM gevraagd om een advies uit te brengen over de voorgenomen transactie. Partijen verwachten dat de transactie in het tweede kwartaal van 2011 kan worden afgerond. De transactie zal dan met terugwerkende kracht per 1 januari ingaan.

Als onderdeel van de joint venture-overeenkomst zal Sinochem Group een kapitaalbelang van 50% nemen in DSM Anti-Infectives voor een totaal bedrag van € 210 miljoen in contanten, exclusief liquide middelen en vrij van schuld.

Het hoofdkantoor van de joint venture zal worden gevestigd in Hong Kong. Het huidige personeel van DSM Anti-Infectives, in totaal circa 2000 mensen wereldwijd, zal worden ondergebracht in de nieuwe entiteit. In de joint venture zullen alle huidige activiteiten van DSM Anti-Infectives wereldwijd worden ondergebracht.

De JV met Sinochem is geheel in lijn met de door DSM uitgesproken strategie voor zijn Pharma-cluster: waarde creëren door middel van partnerships. De combinatie van DSM's sterke mondiale marktpositie in anti-infectiva en Sinochem's belangrijke (verkoop-)infrastructuur biedt interessante kansen voor toekomstige groei dankzij het samenvoegen van technologieën en het verkrijgen van toegang tot de snelgroeiende economieën van Azië. DSM Anti-Infectives, de wereldmarktleider op het gebied van beta-lactam antibiotica, heeft op basis van zijn zeer innovatieve biotechnologische kennis zijn activiteiten met succes verbeterd en getransformeerd.

Stephan Tanda, lid van de Raad van Bestuur van DSM en verantwoordelijk voor het cluster Pharma, gaf als toelichting: "De voorgenomen joint venture met Sinochem Group is een belangrijke stap voor DSM en onze activiteiten in anti-infectiva. Dit partnership zal profiteren van de kracht van zowel Sinochem als DSM en zal ons in staat stellen om marktkansen te grijpen in China en andere snelgroeiende economieën. Daarnaast stellen wij met dit partnership ook voor Europa en Amerika de toegang tot producten met hoge kwaliteit veilig. Samen met Sinochem Group zullen wij de groeistrategie voor deze mondiale joint venture versneld realiseren. Ik heb alle vertrouwen in het succes van dit partnership."

De heer Pan Zhengyi, Vice President van de Sinochem Group, verklaarde: "De centrale overheid van China heeft het belangrijke initiatief genomen om zeven strategisch belangrijke industrieën te bevorderen. Bij vier daarvan speelt biotechnologie een directe rol, en bij de andere drie is er een link met biotechnologie. De oprichting van deze mondiale joint venture is voor Sinochem zeer belangrijk in het kader van het opbouwen van een positie in de biotech-industrie. Bovendien onderstreept Sinochem hiermee dat het bereid is zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen door met behulp van biotechnologie een lager energieverbruik en een vermindering van de afvalproductie te realiseren. Wij hebben veel vertrouwen in DSM's kennis en kunde op het gebied van fermentatie en biokatalytische omzetting. Het partnership zal bijdragen aan verdere technische doorbraken in de anti-infectivasector en zal een sterke impuls geven aan Sinochem's strategische ontwikkeling in de biochemische industrie."

De beide ondernemingen zijn ervan overtuigd dat zij gezamenlijk beter kunnen inspelen op de groeikansen in China en andere snelgroeiende economieën, door DSM's technologiepositie en wereldwijde productiemogelijkheden te combineren met Sinochem's distributie- en verkoopapparaat en mondiale groeiambitie op het gebied van biofarmaceutische producten. Verdere details ten aanzien van organisatie en management zullen worden bekendgemaakt bij afronding van de transactie.

Sinochem Group
Sinochem Group werd in 1950 opgericht en is een van de grootste ondernemingen die eigendom zijn van de centrale Chinese overheid. Sinochem kent vijf business-segmenten: agrarische activiteiten, energie, chemie (inclusief distributie van farmaceutische producten), onroerend goed en financiële activiteiten. Sinochem heeft ruim 200 dochterondernemingen en vestigingen, zowel in China als daarbuiten, waaronder vier beursgenoteerde ondernemingen, te weten Sinochem International (SSE, 600500), SinoFert (HKEX, 00297), Franshion Properties (HKEX, 00817) en GMG. Op 1 juni 2009 maakte Sinochem een grote stap door het merendeel van zijn activa onder te brengen in een shareholding entity, "Sinochem Corporation". De ruim 40.000 werknemers van Sinochem geven samen vorm aan de grensverleggende en innovatieve benadering van de onderneming, met als motto "Creating Value, Pursuing Excellence", en stellen alles in het werk om waarde toe te voegen aan het bedrijf en Sinochem te laten uitgroeien tot een beeldbepalende onderneming. Meer informatie: www.sinochem.com

AND
DSM announces reversal of impairment
Royal DSM N.V., the global Life Sciences and Materials Sciences company headquartered in the Netherlands, today announces that - in accordance with applicable IFRS accounting standards - the remaining impairment of approximately € 55 million for DSM Anti-Infectives will be reversed in Q4 2010. This reversal of impairment will be reported as an exceptional item in DSM's Q4 2010 results, which will be published on 23 February 2011.
This reversal is caused by the improved business outlook for DSM Anti-Infectives related to the new strategy Leveraging partnerships for growth in addition to own initiatives like the new 6-APA plant in China. This reversal is a non-cash item.





Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL