ASML nader bekeken.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 19/01/2006 09:24
Ook de nieuwe topman Eric Meurice bij ASML is, net als zijn voorganger Dough Dunn, optimistisch over de gang van zaken. Terecht en dat moet je ook als CEO.
Toch is de koers van het aandeel al op de goede gang van zaken voor de toekomst, vooruitgelopen. De opdracht voor de levering van 55 systemen is een mooie opdracht en daar moet het ook van komen.
Wel moet niet worden vergeten dat het afgelopen kwartaal de nettowinst met 52% daalde naar EUR 51,6 miljoen De netto jaarwinst steeg in 2005 met ca. 32% naar EUR 311 miljoen of EUR 0,64 per aandeel. Als wij (red. XEA.nl) de k/w dan bekijken zit je hoog! Huidige koers EUR 18 en een klein beetje, K/W tussen de 25 en 30. De marges worden dus beter en de gem. prijs per systeem kwam in het 4e kw. uit op EUR 12,5 miljoen. De omzet liet dat al zien, want die steeg beperkt van EUR 2,175 miljard 2004 naar EUR 2,227 miljard in 2005.
De goede vooruitzichten in het nu lopende kwartaal van 2006 geven de belegger moed. Ook de CEO Meurice ziet dat, maar de koers heeft dit al verwerkt en dat zien de beleggers even (nog) niet en gaan achter elkaar aan.
Het kan wel zijn dat ASML haar eigen aandelen gaat inkopen, dat zal een effect op de wpa hebben, maar dividend betalen met 1 miljard in de Kas, lijkt er dus nog steeds niet bij. Dat weerhoudt pensioenfondsen voor lang in ASMl te stappen, hun statuut laat dat niet toe.
ASML wil wel de prioriteitsaandelen intrekken, maar denk eens aan dividend betaling!
Wij hebben ASML al eens vergeleken met een agrarisch loonbedrijf, investeren en nogmaals investeren en niet aan jezelf toekomen.
Wij van de redactie vinden dat de koers al voldoende op boven genoemden feiten is vooruitgelopen en blijven bij houden. Wij hadden ASML bij de EUR 12 op kopen staan.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL