Wat brengt de toekomst voor ASML?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 06/02/2005 09:40
Ja, ook dat is een vraag, en Prudential heeft ook haar ogen op de chipsector gericht en steeds meer analisten doen dat ook. Deze sector is afhankelijk van de vraag naar haar technologie en veel zal afhangen of bedrijven weer meer gaan investeren in deze technologie de komende tijd/maanden. Bij ASML waren in het laatste kwartaal de maanden oktober en november zeer matig en december begon weer aan te trekken. Het orderboek liet in het 4e kwartaal 119 nieuwe orders zien en dat was in vergelijkbare periode 2003 162.
Maar de concurrenten van ASML gaven juist in hun outlooks betere verwachtingen te zien. Samsung, Intel en Hynix lieten goede order ontvangsten zien. De order ontvangst is altijd voor directe levering op een termijn van 6 tot 9 maanden. Bedrijven bestellen pas, als zijzelf winst/afzet mogelijkheden zien. Houden het geld zolang mogelijk op de bank.
Bij ASML viel het order boek alleen (wat) tegen, maar de winst is sinds jaren (vanaf 2000) weer terug. Daar zal wel geen dividend uitbetaald worden, want dat doet ASML niet. Kan het geld zelf goed gebruiken voor nieuwe investeringen.
Winst en omzet waren beter dan verwacht bij ASML en met een herstellende economie en terugkeer van vertrouwen, kan het soms hard gaan in deze branche.
De verkiezingen in Irak zijn ook achter de rug en mogelijk kan dat de beurzen wereldwijd een steun in de rug zijn, voor rust en bezinning.
Chips, de bedrijven gebruiken ze steeds meer en de 3D chip zit eraan te komen.
Ook wil ASML de LCD markt betreden.
De branche en het aandeel ASML, ASMI en Besi bieden mogelijkheden voor beleggers op de huidige koersen. De ommekeer lijkt er weer te zijn.
De beurs loopt altijd op een eventueel herstel vooruit.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL