Wat nu ASML, hoe verder?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 17/07/2003 08:11
ASML, Ontwikkeling, productie, marketing en onderhoud van geavanceerde lithografische systemen te Veldhoven laat het door de economie weer afweten en er gaan weer mensen uit en hoofdzakelijk in Nederland.
Ja, het is weer de economie, maar bij welk bedrijf niet zou je zeggen. Bij ASML zit het al tijden tegen en wij schreven al eerder bij een koers van EUR 30 verkopen, want van toekomstige winst kan je niet eten.
En daar blijven wij bij, daarom was/is het voor ons niet te begrijpen dat de koers van het aandeel gister boven de EUR 10 bleef hangen. Na de opening van 10,90 ging het mee naar EUR 11,62 om uiteindelijk te sluiten op EUR 10,61.
Naar dit soort koersvorming zou een onderzoek op zijn plaats zijn. De opties konden nog even recht gestreken worden is zo onze gedachte, om daarna de rit naar beneden te volgen.
Dividend wordt er niet betaald en de koers/winst verhouding, daar praten wij maar niet over. Als je dan leest dat een CSM misschien doordat de concurrent het wat minder heeft, misschien ook wel last zal krijgen. Dat wordt op de beurs gelijk met - 0,50 tot 0,60 afgestraft, dan staat ons verstand stil. Dit bedrijf gaat vermoedelijk voor de 26e maal op rij een hogere winst laten zien, waardering hiervoor is er echter bij de belegger niet. Neen, men moet ASML hebben, want die zullen t.z.t. de winsten laten zien! Waarom is Philips zijn positie aan het afbouwen, daar zullen zij (Philips) wel weten wat er te koop is in de toekomst.
Wij zien het dus nog niet zitten bij ASML en dat schreven wij nog kort geleden, er zijn betere fondsen op de beurs en zeker herstel kandidaten o.a. Aegon, want die zit nu circa op de prijs van ASML. Terwijl deze er de laatste tijd dik onder zat.
Kortom, wij geven ASML nog steeds een weg doen mee.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL