Philips verkoopt deel in ASML omdat het niet strategisch meer is.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 04/07/2003 14:07
Philips heeft een deel van haar restant van klein 6% teruggebracht naar iets onder de 4% en kan nu afbouwen zonder melding te maken, 5% is de grens.
Philips zegt, het belang is niet meer strategisch, dat kan. Maar zal de industrie waarin ASML inzit niet even langer op herstel moeten wachten?
Dat denken wij van de redactie van XEA, want Philips zal een beter inzicht hebben dan wie dan ook.
Even terug in het verleden; ASML is in 1984 door Philips opgericht en daarna is ASML in 1995 naar de beurs gegaan en daarna is de verdere afbouw begonnen. Je moet doen waar je goed in bent zal Philips wel denken, maar wij zetten vraagtekens bij de afbouw. Als de vooruitzichten goed zouden zijn, zou Philips met afbouw wel even gewacht hebben is onze veronderstelling.
Wij hebben het fonds op een verkopen staan en dat blijkt dat Philips dat ook denkt.


ASML heeft ook weer wat van de Track-activiteiten verkocht aan het bedrijf Rite Track (VS). Het ging om 2 Trackproductlijnen die nog in gebruik waren, omdat er nog gebruikers van zijn. De desinvestering bracht een klein bedrag op en ASML overweegt met deze afbouw door te gaan.
ASML is de bakens aan het verzetten en dat zal niet uit weelde gebeuren.
Als belegger zouden wij zeggen, er is meer op de beurs te koop.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL