ASML

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 24/01/2001 00:00
Recordjaar voor ASML in 2000 en het bedrijf verwacht in de eerste helft van dit jaar dezelfde cijfers als in 2000.
Daar zetten wij een vraagteken bij! En wel om de volgende reden; bestuursvoorzitter Doug Dunn zegt, ondanks de malaise in de chipsector en dat de vraag naar de producten van ASML tot oktober 2001 zwak zullen zijn, ben ik toch optimistisch. Hij wel, wij niet!
Als een goed ondernemer moet hij op zijn winkel passen en blijft hij optimistisch, wij vermoeden dat hij tegen beter weten in praat. Je kan niet steeds blijven investeren, je moet ook af en toe pas op de plaats maken en kijken of iedereen op de juiste plaats zit en of iedereen wel tevreden is.
Nu de aandeelhouder is wat minder tevreden, je kan wel een recordjaar maken, maar begin dan eens met dividend uit te keren.
Bij de huidige koers van 29,57 euro en een winst per aandeel van 0,83 euro (record) zit je op een kw. van 35,6. Dat is gewoon te duur en daarom geven wij een verkoop advies.
Hoog - laag 12 maanden 51,48 - 20,25



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL