Dunn (ASML) blijft optimistisch, maar cijfers vallen weer tegen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 18/07/2002 08:10
Begin dit jaar schreven wij het al op een koers van ca. EUR 21, ze zijn voor EUR 10 nog te duur en daar blijven wij bij.
De koers opende gisteren op EUR 13,80, maar herstelde tot ruim EUR 15. Nog steeds gaan wij af op de cijfers en die vielen (wederom) tegen.
Het eerste halfjaar een nettoverlies van EUR 98 miljoen en dat is p.a. -/- EUR 0,21. Maar wat wij veel erger vinden is de negatieve kasstroom van EUR 307,9 miljoen over de eerste helft van dit jaar. Dat is een hoop geld en ASML verwacht een neutrale kasstroom in het laatste halfjaar. Dus weer geen winst dit jaar en dat blijft maar doorgaan.
Wij hebben ons licht eens opgestoken bij de kenners uit het vak en op onze vraag; als straks de digitale chip er is, wat dan?
Ja, dan zullen de machines aangepast moeten worden. Dus extra kosten en research.
Philips heeft het voordeel, dat de chips een onderdeel zijn van haar totale industrie en ASML moet het er alleen van hebben. Deze basis is volgens ons te smal, het blijft investeren in vernieuwingen en dan blijft er weinig winst over voor een dividend.
Nogmaals dit is een mooi aandeel voor de "daytraders", maar niet voor een belegging.
Ons advies is afblijven.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL