AkzoNobel breidt activiteiten in Midden-Oosten uit

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 30/11/2012 08:05
AkzoNobel heeft in het kader van haar groeiambities voor het Midden-Oosten een uitgebreide joint venture-overeenkomst getekend met de Yusuf Bin Ahmed Kanoo-groep.
Deze nieuwe overeenkomst versterkt de bestaande joint venture tussen AkzoNobel en Kanoo die alleen betrekking had op de levering van het merk International Paint, samen met coil- en verpakkingscoatings. Op grond van de uitgebreide overeenkomst biedt AkzoNobel producten uit het hele assortiment van Performance Coatings, waaronder professionele houtverzorging, herstellakken voor auto's, coatings voor zeeschepen, jachten en brandbeveiliging evenals bescherm- en poedercoatings.

"We zijn zeer blij dat we voort kunnen bouwen op onze langdurige relatie met de familie Kanoo door ondertekening van deze overeenkomst", aldus Leif Darner, die als lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Performance Coatings. "Het geeft ons een stevige voet aan de grond in het Midden-Oosten en een solide basis van waaruit wij onze ambitieuze groeistrategie voor de regio verder kunnen uitbreiden. We zien veel kansen voor onze producten en diensten aan de olie-, gas-, bouw- en transportsectoren in het Midden-Oosten en deze overeenkomst zal ervoor zorgen dat wij beter in staat zijn onze klanten te bedienen."

Mishal Kanoo, plaatsvervangend voorzitter van Kanoo in de Verenigde Arabische Emiraten en Oman, voegde hieraan toe: "Onze relatie met AkzoNobel gaat al meer dan 30 jaar terug. We willen de onderneming graag steunen in haar streven een toonaangevende leverancier van hoogwaardige coatings te zijn in zowel de Verenigde Arabische Emiraten als Saudi-Arabiƫ".

In de twee belangrijkste fabrieken van AkzoNobel in het Midden-Oosten werken op dit moment meer dan 200 mensen. Beide locaties plannen extra investeringen ter ondersteuning van de uitgebreide reeks activiteiten, waarbij al een begin is gemaakt met werk aan een nieuwe faciliteit voor poedercoatings in Dubai.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL