AkzoNobel investeert €80 miljoen in papierchemie Brazilië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 01/02/2012 08:26
AkzoNobel investeert €80 miljoen in de bouw van een nieuwe papierchemie-faciliteit in Brazilië. De fabriek van Eka Chemicals, de Pulp & Paper Chemicals-activiteit van AkzoNobel, gaat leveren aan de Suzano Maranhão pulpfabriek. Dit is de tweede grote investering van AkzoNobel in Brazilië binnen een jaar in de verdere uitbreiding van het duurzame Chemical Island-concept van Eka Chemicals.

"We willen onze omzet in Brazilië verdubbelen naar €1,5 miljard in 2015. Deze overeenkomst voor 15 jaar onderstreept het belang van groeimarkten voor AkzoNobel", aldus Rob Frohn, lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk voor Specialty Chemicals.

De investering omvat de complete levering, opslag en verwerking van alle chemicaliën voor de fabriek. Deze krijgt een jaarlijkse capaciteit van 1,5 miljoen ton en wordt gebouwd in Imperatriz, Maranhão, in Brazilië. De fabriek wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2013 in bedrijf genomen.

"Wij zijn zeer trots dat we dit project kunnen doorzetten; het onderstreept de waarde van ons Chemical Island-concept voor onze klanten", zegt General Manager Ruud Joosten van Pulp & Paper Chemicals. "Wij verwachten dat de vraag naar pulp en papier in Latijns Amerika en China in de komende tien jaar aanzienlijk zal toenemen. Met deze investeringen zorgen wij ervoor dat wij deel uitmaken van die groei."

In een reactie op de overeenkomst zei Ernesto Pousada, COO bij Suzano Papel e Celulose: "Eka Chemicals is al heel lang een betrouwbare partner van Suzano Papel e Celulose. Met deze overeenkomst garanderen we dat in onze fabriek de nieuwste en meest duurzame chemicaliën worden gebruikt. Dat is voor ons van essentieel belang."

De nieuwe faciliteit vormt een uitbreiding van de bestaande pulp- en papieractiviteiten van AkzoNobel in Brazilië. De onderneming heeft in dat land met succes al verschillende Chemical Islands en andere productie-eenheden in bedrijf. Daarnaast worden chemische fabrieken voor bleekmiddelen en papier geëxploiteerd in Jacareí, Rio de Janeiro, Três Lagoas en Jundiaí.

AkzoNobel heeft momenteel 2.700 werknemers in Brazilië en behaalde er in 2010 een totale omzet van €850 miljoen. Het merendeel van de omzet is afkomstig uit lokale vraag.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL