AkzoNobel publiceert resultaten tweede kwartaal 2011

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 21/07/2011 07:17
- Omzetgroei van 8 procent tot €4,1 miljard door hogere volumes en prijzen, met 3 procent valutategenwind
- Lagere EBITDA* van €551 miljoen (2010: €614 miljoen) door stijgende grondstoffenprijzen, lastige marktomstandigheden en eenmalige factoren
- Totale nettowinst €268 miljoen (2010: €273 miljoen)
- Aangepaste EPS** (winst per aandeel) €1,09 (2010: €1,18)
- Extra maatregelen gepland om de prestaties te verbeteren
- EBITDA voor geheel 2011 minstens in lijn met het voorgaande jaar, ervan uitgaande dat de economische omstandigheden niet verder verslechteren

Akzo Nobel N.V. (AkzoNobel) rapporteerde vandaag een omzetgroei van 5 procent voor het tweede kwartaal van 2011 als resultaat van hogere volumes en prijzen.

Hoewel de omzetontwikkeling sterk bleef, was er gedurende het kwartaal sprake van een volatiele vraag, vooral in de volwassen markten. De groeimarkten bleven over de gehele linie sterk presteren.

Zoals al eerder gerapporteerd, hebben de stijgende grondstofkosten, op jaarbasis naar schatting 20 procent hoger dan vorig jaar, de prestaties in het tweede kwartaal negatief beïnvloed. Daarnaast waren er op diverse locaties verlengde productiestops voor groot onderhoud, wat resulteerde in hogere kosten.

Hierdoor bedroeg de EBITDA €551 miljoen, 10 procent lager dan het kwartaalresultaat van vorig jaar. De EBITDA-marge bleef op een gezond niveau van 13,4 procent.

Programma voor 'Operational Excellence'

In september 2010 werd de komst van een nieuwe Executive Committee aangekondigd. De Executive Committee versterkt de leiderschapsposities van AkzoNobel door het delen van 'best practices', de invoering van verdergaande standaardisatie van systemen en het nog beter gebruikmaken van schaalvoordelen.

Als volgende stap in dit proces, implementeert AkzoNobel verdere maatregelen voor prestatieverbeteringen en initiatieven voor functionele en operationele kwaliteitsverbeteringen, om op een verantwoorde manier de prestaties van de onderneming te verstevigen. Dit zorgt ervoor dat de groeiambities van de onderneming voor de middellange termijn worden gerealiseerd op of boven het gemiddelde van de 13-15 procent EBITDA-marge. In de tweede helft van het jaar maakt AkzoNobel verdere details van deze maatregelen bekend.

CEO Hans Wijers
"Ondanks de positieve volume- en prijsontwikkelingen, ben ik niet tevreden met onze prestatie in dit kwartaal. De afgelopen maanden waren uitdagend en het kost tijd voordat de prijsverhogingen hun beslag krijgen. We blijven op koers om onze groeiambities voor de middellange termijn te realiseren en we blijven investeren in onze bedrijfsonderdelen, zoals blijkt uit onze aankondigingen in dit kwartaal.

Daarnaast implementeren we verdere maatregelen voor prestatieverbeteringen en initiatieven voor functionele en operationele kwaliteitsverbeteringen".

Het verslag van het tweede kwartaal 2011 kunt u bekijken op: www.akzonobel.com/quarterlyresults.


- - -
AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL