AkzoNobel versterkt leiderschapspositie in specialty plastic coatings

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 30/06/2011 11:11
AkzoNobel heeft aangekondigd voornemens te zijn om coatingsfabrikant Schramm Holding AG en de coatingsactiviteiten van Schramm's grootste aandeelhouder, het Koreaanse bedrijf SSCP, over te nemen. De transactie zal AkzoNobel in staat stellen haar wereldwijde leiderschapspositie in specialty plastic coatings te versterken en zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar worden afgerond.

Schramm, gevestigd in Duitsland en genoteerd aan de beurs van Hongkong, produceert en verkoopt coatings voor kunststoffen, metalen en elektrische isolatie en heeft in de afgelopen drie jaar haar activiteiten jaarlijks met 18 procent zien groeien. De omzet van het bedrijf over 2010 bedroeg €115 miljoen, met een EBITDA van €13,3 miljoen.

SSCP heeft een sterke positie op de Koreaanse mobiele telefoonmarkt en levert ook coatings aan de bredere consumentenelektronica-industrie. Meer dan de helft van de gecombineerde omzet van Schramm en SSCP is afkomstig uit Azië, voornamelijk uit China, Korea, Vietnam en Thailand.

"Deze overname onderstreept onze vastberadenheid om duurzame groei te versnellen en mondiale leiderschapsposities op te bouwen in onze kernmarkten", zei Leif Darner,lid van de Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk voor Performance Coatings. "Het biedt ons een uitstekende gelegenheid onze Industrial Coatings-activiteiten, vooral in Azië, uit te breiden."

"Deze acquisitie maakt ons wereldleider in hoogwaardige kunststof coatings voor mobiele apparaten, laptops en televisies",voegde Conrad Keijzer, Managing Director van AkzoNobel Industrial Coatings, hier aan toe. "De markt die kleur en design toevoegt aan het interieur van voertuigen wint momenteel aan kracht. Door deze deal kunnen wij onze positie op deze markt versterken. Daarnaast zien we aanzienlijke mogelijkheden voor synergie in grondstof- en operationele kosten."

Onder de voorwaarden van de transactie zullen de aandeelhouders van Schramm een vrijwillig voorwaardelijk bod in contanten ontvangen voor elk Schramm-aandeel, wat de waardering van het aandelenkapitaal van de vennootschap op ongeveer €142 miljoen brengt (HK$1.566 miljoen).

Het bod is onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van Schramm en door de relevante mededingingsorganen. De grootste aandeelhouder van Schramm, SSCP, heeft reeds een onherroepelijke overeenkomst met AkzoNobel om haar uitstaande aandelen in Schramm (70,5 procent van de totale holding) te verkopen, indien het bod door de aandeelhouders geaccepteerd wordt.

Daarnaast heeft AkzoNobel een overeenkomst met SSCP over de aankoop van SSCP's opgedeelde Koreaanse coatingsbedrijf, onder voorbehoud van voldoende due diligence, goedkeuring van de SSCP aandeelhouders en de 'closing' en afwikkeling van het vrijwillige voorwaardelijke bod op Schramm Holding AG.

- - -




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL