AkzoNobel mikt op groei na opening van nieuwe coatingsfabriek in India

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 07/02/2011 08:36
De ambitie van AkzoNobel om in de komende vijf jaar sneller te groeien en de omzet tot €1 miljard te laten stijgen in India, is vandaag onderstreept door de officiële opening van een nieuwe fabriek van Industrial Coatings in de buurt van Bangalore.
De fabriek, die staalbandcoatings en coatings voor specialistische kunststoffen gaat produceren, bevindt zich op het terrein van een bestaande locatie van AkzoNobel in Hoskote, waar al scheepsverven, jachtlakken, beschermende coatings, autoreparatielakken en poedercoatings worden vervaardigd.

"India zal zich ontwikkelen tot een van de economische grootmachten in de wereld en staat zeer hoog op ons prioriteitenlijstje van landen met een sterke groei", zei Leif Darner, die als lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Performance Coatings. "We zijn al goed vertegenwoordigd in India, maar als 's werelds grootste producent van coatings zetten we ons in om een belangrijke bijdrage te leveren aan de voortdurende ontwikkeling van het land."

Conrad Keijzer, Managing Director van AkzoNobel Industrial Coatings, voegde daaraan toe: "Uitbreiding van onze capaciteit in India is belangrijk omdat de lokale vraag groeit. Deze wordt gestimuleerd door een aantal factoren, vooral de snelle stijging van het gemiddelde inkomen per huishouden en de daaruit voortvloeiende groei van de woningmarkt, bouw, consumentenelektronica en automobielindustrie."

De technologieën waar de meeste vraag naar is, zijn lasergraveerbare coatings voor de automobielindustrie, soft-touch technologie voor smartphones en staalbandcoatings voor constructies van hoogwaardig staal en aluminium.

De nieuwe fabriek in Bangalore zal 18 miljoen liter per jaar kunnen produceren, met ruimte voor verdere uitbreiding. Door de extra capaciteit zal de onderneming ook beter aan de groeiende vraag in India en naburige landen kunnen voldoen.

AkzoNobel biedt momenteel werk aan ongeveer 1.500 mensen in India en heeft zes productiefaciliteiten, twee onderzoekslaboratoria en een tiental verkoopkantoren, die activiteiten uit alle bedrijfsonderdelen Coatings en Specialty Chemicals vertegenwoordigen.

- - -




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL