Inauguratie AkzoNobel-site Ningbo geeft impuls aan organische groei

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 08/11/2010 08:16
Vandaag heeft AkzoNobel haar multi-site in het Chinese Ningbo officieel geopend. De investering voor dit project bedroeg €275 miljoen. Hiermee krijgt de onderneming een impuls voor een nieuwe fase van versnelde, duurzame groei..

De inauguratie, die grote belangstelling trok en het belang van sterke groeimarkten voor de strategische ambities van AkzoNobel verder benadrukte, werd bijgewoond door vele gasten, waaronder belangrijke klanten, overheidsfunctionarissen, internationale verslaggevers en de voltallige Raad van Bestuur.

"Onlangs hebben we onze Value & Values-ambities voor de middellange termijn bekendgemaakt, waaronder het realiseren van een totale omzet van €20 miljard en het verdubbelen van onze omzet in China", zei CEO Hans Wijers van AkzoNobel. "De opening van de Ningbo-site onderstreept de fundamentele rol van nieuwe investeringen voor die groeiambities en laat zien hoezeer we ons inzetten om organisch te groeien in de boeiende en levendige Chinese markt."

Het bedrijfsonderdeel AkzoNobel Functional Chemicals produceert al chelaten in Ningbo, waar een terrein van 50 hectare in gebruik is. Ook is Functional Chemicals van plan om voor het einde van het jaar nieuwe fabrieken voor ethyleenamines en ethyleenoxide op die locatie in gebruik te nemen. En in 2011 staat de opstart van een installatie voor organische peroxiden gepland. De producten die in Ningbo worden geproduceerd gaan diverse markten bedienen, zoals de bouwsector en de was- en reinigingsmiddelen-, voedselconserverings-, olie-, persoonlijke verzorgings- en pulpindustrie.

Wijers, die de regering en lokale overheden van Ningbo bedankte voor hun steun, zei verder: "De installatie in Ningbo vormt een impuls voor de lokale productie en stelt ons in staat ons groeiende klantenbestand in de regio beter van dienst te zijn. Daarnaast is ze een teken van onze vastbeslotenheid om hoogstaande technologie en de allernieuwste productontwikkeling te blijven bieden in fabrieken die voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen."

AkzoNobel heeft momenteel ongeveer 6.500 werknemers in China en behaalde er in 2009 een totale omzet van €1 miljard. Het merendeel van de omzet is afkomstig uit lokale vraag. Het bedrijf heeft nu 27 productielocaties in China.

- - -



AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en maken deel uit van de vaste top van de Dow Jones Sustainability Indexes. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL