Koersmanipulaties beginnen bij bedrijven ook de aandacht te krijgen.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 15/06/2006 08:02
Zoals wij van de redactie XEA.nl een dezer dagen ook al schreven door de bekendmaking van Centaurus z'n belang in Ahold.
Deze kunnen door die bekendmaking gelijk manipuleren met de koers en er goed aan verdienen. Daar wijst de heer P. Wakkie Ahold topman nu ook in de media op.
Of hij heeft ons bericht erover ook gelezen of bedrijven beginnen de "tactiek" van deze grote beleggers door te krijgen.
Wij hebben er al veelvuldig op gewezen, een belang nemen en dat bekend maken en dan stijgt de koers van die aandelen en wat "kunnen" zij doen, een deel op een hogere koers afstoten.
Na zullen bericht gaat de koers van de aandelen na enige tijd vaak weer terug, niet altijd geheel, maar toch kunnen zij dan de verkochten stukken, weer goedkoper terugkopen.
Dit "spelletje" kunnen zij herhaaldelijk doen en wie betalen de rekening?
Juist, de kleinere beleggers, die denken wat te kunnen verdienen, maar blijven vaak zitten met (te) dure stukken.
Dan zeggen de mensen van de AFM wel, wij houden het in de gaten, zal het daar alleen bij blijven?
Of zal er daadwerkelijk wat aan gedaan worden?

Wij van de redactie zien "dagelijks" praktijken en dan zeggen wij, de handel zoals vroeger, de handmatige had ook wel plekken van zwakte, maar tegenwoordig is het een "bende"!
Oorzaak de elektronica en internet, alles is haast mogelijk en vooral bij veilingfondsen en vlak bij de opening van de normale fondsen en op het einde van de dag (afsluiting).

Wie controleert? Zou de Euronext moeten zijn, maar moeten die het niet van de "omzet" hebben?
Dan zouden zij in eigen vlees snijden en daarom had de Euronext niet zelfstandig moeten worden. Geen bedrijf dat winst mag maken had het moeten blijven, dan had je een beter controleerbare geheel kunnen krijgen.
Nu niet en zal het manipuleren blijven en alleen maar toenemen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL