Ahold maakt resultaten Q4 en boekjaar 2005 en vooruitzichten voor 2006 bekend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 29/03/2006 07:47
> Bedrijfsresultaat in Q4 2005 met 13,6% gestegen, inclusief verzekeringsbate van EUR 92 miljoen
> Afname nettoschuld met EUR 1,2 miljard vergeleken met ultimo 2004
> Te introduceren programma voor verbetering waardepropositie bij Stop & Shop / Giant-Landover
> Uitgebreide beoordeling van onvoldoende presterende activiteiten en van overhead op groepsniveau

Amsterdam, 29 maart 2006 - Ahold heeft vandaag haar geconsolideerde samengevatte financiƫle overzichten voor het vierde kwartaal en het boekjaar 2005 bekendgemaakt. "2005 is een moeilijk jaar geweest met uiteenlopende prestaties bij onze belangrijkste activiteiten", aldus Anders Moberg, President en CEO van Ahold, vandaag. "Onze retailactiviteiten blijven sterke concurrentiedruk ondervinden, met aanzienlijke uitdagingen bij de Stop & Shop / Giant-Landover Arena. Tops (met name in het noordoosten van Ohio) en de Centraal-Europa Arena blijven onvoldoende presteren. Anderzijds hebben de herpositioneringsprogramma's van Albert Heijn en ICA geresulteerd in sterk marktleiderschap en groei, en hebben wij onze lange-termijnstrategie gelanceerd om de winstgevende groei van U.S. Foodservice te stimuleren. Daarnaast hebben wij een aantal strategische mijlpalen bereikt, met als belangrijkste punten de voorlopige gerechtelijke goedkeuring van onze schikking van de massa-effectenclaim en de afronding van ons desinvesteringsprogramma van EUR 3,1 miljard, waardoor wij ons nu weer volledig kunnen richten op het managen van onze activiteiten met het oog op de toekomst."

"De financiƫle doelstellingen die wij ons oorspronkelijk in 2003 hadden gesteld voor onze retailactiviteiten zijn steeds uitdagender geworden. De concurrentie- en bedrijfskostendruk zijn groter geweest dan verwacht en de omslag is bij bepaalde bedrijven langzamer geweest dan gepland. Op basis van de retailontwikkelingen die wij dit jaar tot op heden hebben waargenomen, verwachten wij dat de netto-omzetgroei van onze retailactiviteiten dit jaar uitkomt tussen 2,5% en 3,0% (gebaseerd op constante wisselkoersen, en exclusief desinvesteringen in 2005). Daarnaast verwachten wij dat de operationele marge op onze retailactiviteiten in 2006 tussen 4,0% en 4,5% zal bedragen. De doelstellingen voor U.S. Foodservice blijven ongewijzigd."

"Wij zullen ons dit jaar richten op operationele en waardeverbeteringen, een uitgebreide beoordeling van onvoldoende presterende activiteiten, en een verlaging van de overhead op groepsniveau. Na zorgvuldige voorbereidingen zullen wij bij Stop & Shop / Giant-Landover van start gaan met een arenabreed programma ter verbetering van de waardepropositie. Op basis van onze ervaringen bij Albert Heijn en ICA, tezamen met de winkelherinvesteringen en kostenverlagingen die al in gang zijn gezet, verwachten wij met dit waardeverbeteringsprogramma onze marktpositie gestaag te versterken. Wij zijn voornemens om volgende week de benoeming van een nieuwe CEO voor Stop & Shop / Giant-Landover bekend te maken, die de arena gaat leiden en dit initiatief gaat uitvoeren."

"Stimulering van de netto-omzetgroei en het bereiken van een operationele marge van 5% op onze retailactiviteiten blijven als prioriteit overeind staan."


Reactie XEA.nl
Zoals de koers al laat zien van Ahold, zal de toekomst ook zijn. De prijzenslag zal zeker intern ook voor een "slag" gezorgd hebben en dat gaat ten koste van services/omzet en klanten. Ook de claim uitkering mag wel mooi zijn, 1,2 miljard, maar moet wel uit het bedrijf Ahold, dus uit de portemonnee van de beleggers. De uitkering komt erin, maar de koers zal het "laten"!
Een belegging met risico's.
Wij handhaven ons "geen advies".



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL