Ahold publiceert resultaten tweede kwartaal en eerste halfjaar 2012

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/08/2012 07:11
Verder investeren in winstgevende groei onder moeilijke marktomstandigheden

Hoofdpunten - tweede kwartaal 2012
· Omzet € 7,7 miljard (3,9% hoger tegen constante wisselkoersen)
· Bedrijfsresultaat € 326 miljoen (18,5% hoger)
· Nettoresultaat € 248 miljoen (24,6% hoger)
· Onderliggende operationele marge 4,3%
· Ombouw Genuardi's-winkels naar Giant afgerond
Amsterdam, 23 augustus 2012 - Ahold heeft vandaag haar tussentijds bericht over het tweede kwartaal en het eerste halfjaar 2012 gepubliceerd.

CEO Dick Boer: "Door te investeren in waarde voor onze klanten hebben we de omzet met 3,9% (tegen constante wisselkoersen) verhoogd. In een moeilijk economisch klimaat hebben we in onze belangrijkste markten marktaandeel gewonnen. Ondanks de zwakke prestatie van Albert Heijn kwam de onderliggende operationele marge voor de groep uit op hetzelfde niveau als vorig jaar.

Zowel in de Verenigde Staten als in Nederland bleef de promotieactiviteit hoog, terwijl vooral in de Verenigde Staten de inflatie van consumentenprijzen afnam. Onze Amerikaanse divisies realiseerden sterke marges door de kosten strikt te bewaken. In Nederland werd de marge negatief beïnvloed door verdere prijsinvesteringen en een weinig succesvolle marketingcampagne. Tot de activiteiten in Nederland behoort nu ook bol.com, waarvan de overname op 9 mei met succes is afgerond.

Wij verwachten aanhoudend moeilijke marktomstandigheden en we houden rekening met het mogelijke effect van stijgende grondstofprijzen in de tweede helft van het jaar, vooral in de Verenigde Staten. We liggen goed op koers om onze strategie te realiseren en we blijven investeren in groei. Wij zijn blij met de voltooide ombouw van 15 winkels van Genuardi's naar Giant Food Stores in de Verenigde Staten. In Nederland hebben we de transactie met Jumbo met betrekking tot 82 winkels afgerond. De ombouw van de eerste 14 winkels naar Albert Heijn is nu gestart."

Twitter: @AholdNews

Indien de Nederlandse versie van dit persbericht afwijkt van de Engelse versie, is de Engelse versie leidend. Klik hier om naar het volledige Interim Report en andere informatie op ahold.com te gaan.

Waarschuwing

Dit persbericht omvat toekomstgerichte uitspraken, die niet verwijzen naar historische feiten maar naar verwachtingen gebaseerd op de huidige gezichts- en uitgangspunten van het management en die onderhevig zijn aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden waardoor daadwerkelijke resultaten, de uitvoering of gebeurtenissen wezenlijk kunnen verschillen van die tot uitdrukking gebracht in zulke uitspraken. Deze toekomstgerichte uitspraken omvatten, maar zijn niet beperkt tot uitspraken over de investeringen in winstgevende groei, de verwachtingen ten aanzien van marktomstandigheden, de effecten van stijgingen van grondstofprijzen, de concurrentie en het consumentengedrag, de voortgang ten aanzien van Aholds strategieën en kostenbesparingen, het inspelen op kansen in de markt, het beheersen van marges, het verbeteren van de concurrentiepositie door kostenverlagingen en het vereenvoudigen van processen, het presteren van Aholds ondernemingen en de ombouw van de C1000/Jumbo winkels naar Albert Heijn winkels. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de toekomstgerichte uitspraken. Veel van deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op factoren die voor Ahold niet beheersbaar en ook niet nauwkeurig voorspelbaar zijn, zoals het effect van algemene economische of politieke omstandigheden, wisselkoers- en renteschommelingen, de toename van of veranderingen in concurrentie, Aholds mogelijkheden om haar plannen en strategieën succesvol te implementeren en af te ronden, tegenvallende of andere dan verwachte voordelen van en middelen uit Aholds plannen en strategieën, veranderingen in Aholds liquiditeitsbehoeften, maatregelen van concurrenten en derden, alsmede andere factoren zoals besproken in documenten welke in Aholds naam in openbare registers zijn neergelegd en andere publicaties. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze toekomstgerichte uitspraken, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk recht, geen verplichting op zich om enige verandering in openbare informatie of een toekomstgerichte uitspraak uit dit persbericht te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam "Royal Ahold" of kortweg "Ahold".










Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL