Ahold vierde kwartaal en jaarcijfers 2011

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 01/03/2012 07:02
Hoofdpunten
· Omzet vierde kwartaal € 7,3 miljard (een toename met 4,3% tegen constante wisselkoersen)
· Bedrijfsresultaat vierde kwartaal € 328 miljoen (11,2% hoger)
· Onderliggende operationele retailmarge vierde kwartaal 5,0%
· Nettoresultaat heel 2011 € 1,0 miljard (19,2% hoger)
· Dividend met 38% verhoogd naar € 0,40 per aandeel

Amsterdam, 1 maart 2012 - Ahold heeft vandaag haar verkorte financiële verslag over het vierde kwartaal en het gehele jaar 2011 gepubliceerd. CEO Dick Boer: "We zijn blij met onze solide prestaties in zowel de Verenigde Staten als Nederland in het laatste kwartaal van 2011. Het was een succesvol jaar voor Ahold, waarin we in lastige economische omstandigheden onze omzet tegen constante wisselkoersen met 5,5% en het nettoresultaat met 19% hebben weten te verhogen.

We hebben onze nieuwe strategie voor retail geïntroduceerd. Met deze strategie willen we de snelle ontwikkelingen in het klantgedrag, winkeltrends en de retailwereld een stap voor blijven. We behaalden onze doelstellingen voor kostenreductie een jaar eerder dan gepland, en we hebben een nieuw kostenbesparingsprogramma van € 350 miljoen voor de komende drie jaar aangekondigd.

Als uiting van ons vertrouwen in onze nieuwe strategie en ons bewezen vermogen om kasstromen te genereren, stellen we een verhoging met 38% van ons dividend voor naar € 0,40 per aandeel.

Wij verwachten dat ook 2012 weer een lastig jaar zal zijn voor de levensmiddelensector. Het huidige macro-economische klimaat betekent dat de consument zich nog steeds laat leiden door de prijs en dat de concurrentie hevig blijft. We zijn met onze sterke merken goed gepositioneerd om in onze belangrijkste markten vooruitgang boeken. Wel verwachten we dat de moeilijke economische omstandigheden en de timing van Pasen de omzetgroei in het eerste kwartaal zullen beïnvloeden.

We gaan in 2012 door met het efficiënter maken van onze kapitaalstructuur. Dat doen we door in groei te investeren, onze schuldpositie te verlagen en liquiditeiten te laten terugvloeien naar de aandeelhouder, terwijl we tegelijkertijd onze investment grade rating willen behouden."







Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL