Aegon: Caja Navarra en Aegon sluiten samenwerkingsovereenkomst

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 23/11/2005 07:33
De Spaanse spaarbank Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Navarra en AEGON hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Daarbij zal AEGON een belang van 50% verwerven in de levensverzekerings- en pensioendochter van Caja Navarra, Seguros Navarra S.A. De acquisitie zal in twee tranches plaatsvinden. In eerste instantie zal AEGON een belang verwerven van 15%. De aankoop van de resterende 35% zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2006 plaatsvinden.

De transactie vereist de goedkeuring van de Spaanse en Europese autoriteiten.

Beide ondernemingen zullen de bestaande bancassurance activiteiten en de distributiemogelijkheden van Seguros Navarra verder uitbouwen. Caja Navarra zal Seguros Navarra exclusieve toegang bieden tot zijn netwerk van 266 bankfilialen voor de verkoop van levensverzekeringen en pensioenproducten. AEGON zal zijn expertise op het gebied van verzekeren inbrengen. Door de samenwerking zal Seguros Navarra zijn assortiment levensverzekerings- en spaarproducten aanmerkelijk uitbreiden, ter completering van het huidige aanbod levensverzekerings-, spaar- en pensioenproducten.

AEGON zal Caja Navarra in eerste instantie EUR 60 miljoen betalen voor de verwerving van 50% van de aandelen Seguros Navarra. In het vijfde jaar heeft Caja Navarra recht op een aanvullend bedrag, dat zal zijn gebaseerd op de realisatie van een gezamenlijk bedrijfsplan en een formule die van tevoren is overeengekomen.

De transactie past in de strategie van AEGON om zijn bancassurance distributie-mogelijkheden in de snelgroeiende Spaanse levensverzekerings- en pensioenmarkten verder te versterken.

De twee partners hebben bovendien een overeenkomst gesloten om in Spanje te onderzoeken welke investeringsmogelijkheden er zijn op het terrein van gezondheidszorg, gerelateerd aan ziektekosten- en levensverzekeringen.

Enrique Goñi, General Manager van Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Navarra, zei:

"De samenwerking met AEGON zal de ontwikkeling van ons levensverzekerings- en pensioenbedrijf versnellen, waardoor onze concurrentiepositie wordt versterkt."

"AEGON is er trots op dat het kan samenwerken met Caja Navarra om levensverzekeringen en pensioenproducten aan te bieden aan hun cliënten", aldus Donald J. Shepard, Chief Executive Officer en voorzitter van de Raad van Bestuur van AEGON N.V. "We vertrouwen erop dat we gezamenlijk een leidende positie kunnen opbouwen in de Spaanse levensverzekerings- en pensioenmarkt."

Over Caja Navarra
De spaarbank Caja Navarra beschikt over een netwerk van 266 bankfilialen, die vooral zijn gevestigd in de regio Navarra. Caja Navarra verwacht in 2007 over 350 bankfilialen te beschikken, waarvan er 150 buiten de regio Navarra gevestigd zullen zijn. Caja Navarra, met het hoofdkantoor in Pamplona, biedt zijn particuliere en bedrijfscliënten een ruim assortiment producten.

Eind 2004 had Caja Navarra 1335 medewerkers in dienst. De totale activa bedroegen

EUR 9.340 miljoen. De nettowinst van Caja Navarra bedroeg EUR 84,6 miljoen in 2004.

Seguros Navarra werd in 1988 opgericht. In 2004 bedroegen de totale levensverzekeringspremies van Seguros Navarra EUR 151 miljoen. De activa uit pensioenactiviteiten bedroegen EUR 647 miljoen. Voor nadere informatie kunt u terecht op de website www.cajanavarra.es.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL