Aegon aan de beterende hand?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 16/11/2004 09:32
Aegon lijkt aan de beterende hand, ja het lijkt erop. De cijfers derde kwartaal wijzen wel in die richting, maar een zwaluw maakt nog geen "zomer".
Wel lijkt de neergaande trend in de cijfers maar boven te zijn omgebogen.
Hier nog even de hoofdpunten van de cijfers:
ALLE BELANGRIJKE LANDENUNITS HEBBEN AAN DE STERKE WINSTGROEI BIJGEDRAGEN
WINST VÓÓR GEREALISEERDE WINSTEN EN VERLIEZEN OP AANDELEN EN VASTGOED IS MET 36% GESTEGEN TOT EUR 1.378 MILJOEN (46% op basis van constante wisselkoersen)
NETTOWINST IS GESTEGEN TOT EUR 1.238 MILJOEN VERGELEKEN MET EUR 764 MILJOEN IN 2003
INKOMSTEN GENERERENDE BELEGGINGEN ZIJN MET 8% GESTEGEN TOT EUR 306 MILJARD TEN OPZICHTE VAN BEGIN 2004

De cijfers laten dus zien dat de bodem verlaten is en de klim omhoog weer is begonnen. Wel zullen de koersdoelen van het verleden nog ver weg zijn, maar het belangrijkste is, "het tij lijkt gekeerd"!
Aegon wil ook inspelen op de levensloopregeling, daar liggen kansen om een stuk van die "koek" binnen te halen. Op gebied van de pensioenen in Nederland ligt voor Aegon nog een werkterrein, maar dat zullen de andere verzekeraars ook zien, dus concurrentie.
In de VS en Canada deed Aegon goede zaken en werd ca. een kwart meer verdiend dan in de vorige vergelijkbare periode. In deze landen behaalde Aegon EUR 391 miljoen.
Totaal liet het derde kwartaal een omzet zien van EUR 6,81 miljard (was 6,75 miljard) een nettowinst van EUR 448 miljoen (was 435 miljoen) en een winst per aandeel van EUR 0,29 (was EUR 0,28). De cijfers laten allen een stijging zien en als deze trend doorzet, kunnen de aandeelhouders even de wonden "likken", want daar kan je wel van spreken.
Misschien dat het nu de tijd is om gefaseert in te stappen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL