Wat denkt de voorzitter Aegon van het bedrijf?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 07/03/2003 13:33
Hier zijn reactie; commentaar van de voorzitter.
“In lijn met onze in november 2002 uitgesproken verwachting is de nettowinst over het boekjaar 2002 35% lager dan in 2001. De lage rentevoet, oninbare vorderingen in de obligatieportefeuille en de volatiele en zwakke aandelenmarkten in de afgelopen jaren hebben onze resultaten sterk beïnvloed. De lagere operationele resultaten werden gedeeltelijk gecompenseerd door een lagere effectieve belastingdruk.
Desalniettemin geloven wij dat de Groep de uitdagingen waarmee onze bedrijfstak momenteel wordt geconfronteerd succesvol aangaat zoals blijkt uit onze sterke solvabiliteit van meer dan twee keer de minimum eisen van de EU en uit onze recente nieuwe productiecijfers,” zegt Don Shepard, voorzitter van de Raad van Bestuur van AEGON. “In het vierde kwartaal nam de nieuwe levensverzekeringsproductie op gestandaardiseerde basis toe in Amerika, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.”
“Wij zetten onze strategie voort en vergroten onze distributiemogelijkheden in bestaande en nieuwe markten om meer klanten te bereiken, terwijl we onze bedrijfsvoering nog efficiënter maken. In 2002 hebben we in het Verenigd Koninkrijk onze distributiemogelijkheden uitgebreid door enkele vooraanstaande intermediairs over te nemen.
In Nederland heeft de acquisitie van TKP Pensioen onze mogelijkheden vergroot om het beheer over grote pensioenplannen te voeren en in Amerika hebben wij in het afgelopen jaar goede productie laten zien. Ook hebben wij onze aanwezigheid in het buitenland uitgebreid naar Frankrijk door het aangaan van een alliantie met La Mondiale. De kostenbesparingsprogramma’s in Amerika en het Verenigd Koninkrijk liggen op schema.”
Verwachting 2003
In de markten waar AEGON actief is, blijft het over een sterke markt- en kapitaalspositie beschikken. De bedrijfsonderdelen zijn gezond en wij zien uit naar winstgevende groei van de nieuwe productie en lagere kostenniveau’s. Desalniettemin zullen de zwakke en volatiele financiële markten en de politieke onzekerheden in de wereld moeilijke factoren blijven voor onze activiteiten. De Raad van Bestuur van AEGON blijft voorzichtig met zijn verwachtingen voor 2003 en spreekt daarom geen winstverwachting uit.
Wij van de redactie vinden Aegon te ver doorgezakt, maar wie gelijk niet op dit moment!
De "geest" is uit de fles en hoe krijgen wij die er weer in.
Door rust en kalmte.
Als straks meer duidelijkheid komt over de oorlogsdreiging, kan het positieve sentiment zo terugkeren.
Voor Aegon zien wij op deze koers gefaseerde instappen momenten. Koers EUR 7,24 voor Aegon.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL