ABN AMRO verkoopt futures-activiteiten aan UBS

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 25/05/2006 16:04
ABN AMRO heeft vandaag bekendgemaakt dat het haar internationale Futures-activiteiten verkoopt aan UBS voor een initieel bedrag van USD 386 mln onder voorbehoud van bepaalde condities. Afronding van de verkoop is naar verwachting tegen het einde van het derde kwartaal en nadere details aangaande de definitive verkoopprijs, netto boekwinst en vrijval van kapitaal zullen dan bekendgemaakt worden.

De verkoop volgt op een strategische herorientatie van het futures-bedrijf waaruit naar voren kwam dat de internatiole futures-activiteiten geen kernelement in de concernstrategie van ABN AMRO vormen. Wij bedienen een brede klantengroep, maar onze aandacht gaat vooral uit naar het middensegment van de markt waar we onze lokale slagkracht en wereldwijde aanwezigheid maximaal kunnen benutten. In het middensegment zijn de mogelijkheden voor de futures-activiteiten beperkt.

Het internationale Futures-bedrijf verzorgt de orderuitvoering, clearing en aanverwante diensten voor ter beurze verhandelde futures- en optiecontracten. De activiteiten op het gebied van derivaten vallen buiten de verkooptransactie. Een verhoging van de baten uit derivaten is nog altijd een van de speerpunten van de bank.

De verkoop is onder voorbehoud van overleg met de verantwoordelijke ondernemingsraden en goedkeuring van de toezichthoudende instanties.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL