ABN AMRO Bank nader bekeken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 02/02/2006 12:59
De cijfers en de vooruitzichten hebben wij nader bekeken van de bank. ABN AMRO bank heeft met de dividend verhoging van EUR 0,10 cent de stijging van de winst per aandeel van 10 cent, gelijk doorgeschoven. Dat is een "nobel" gebaar en de bank heeft daarmee gelijk voor de komende AVA de strijdlustige de wind uit de zeilen genomen, een "meester" zet! De wpa steeg van EUR 2,33 naar EUR 2,43 en de bank gaat weer een keuze geven, maar gaat wel daarvoor eigen aandelen inkopen. Het geld komt uit de verkopen van K&H Bank en Bouwfonds en als alles volgens plan verloopt komt dat geld 2e helft 2006 en dan gaat er steun komen onder de koers van het aandeel, want dan zullen de stukken voor het keuze dividend worden ingekocht voor ca. EUR 600 miljoen. Ook zal de nieuwe aanwinst Banca Antonveneta dit jaar al geen bijdrage aan de winst. Hoeveel, dat zullen wij in de AVA vragen en dan zullen wij misschien ook niet aan het vertrek van de heer Groenink toekomen, de verhoging van het dividend maakt veel goed, wel zullen wij (red.) zeker kanttekeningen bij de overname zetten van de bank uit Italiƫ.
Geen verwatering dus van de wpa dit jaar en dan kan met de bijdrage uit Italiƫ de weg omhoog verder gaan. Huidige koers ruim EUR 23 geeft bij EUR 1,10 dividend een rendement van ca. 4,75% en daar mag je mee thuis komen.
De vertrekkende CFO de heer T. de Swaan was blij dat alle divisies sinds lange tijd bijdroegen aan de winst, geen lekken dus.
De ABN AMRO bank is qua koers tegenover de andere achtergebleven het afgelopen jaar, had ook voordelen, de omrekening van het keuze dividend leverde meer stukken op. Dus het nadeel gaat toch ook weer een voordeel.
Een rustige belegging met een stijgende weer per aandeel en totaal van 2004 EUR 3,87 miljard en nu 2005 EUR 4,38 miljard.
Als de rente weer gaat stijgen en daar ziet 't wel naar uit, kan ook de rentemarge weer naar boven.
Wij van de redactie zien het wel zitten met deze bank en blijven bij kopen en bijkopen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL