Verslag van de ABN AMRO bank.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 29/04/2005 14:37
Om 14.04 uur opende de voorzitter dhr. London de AVA van de Bank. Nam de stukken door, aanwezig 307 aanwezigen met 385.668.531 stukken en 7 CTA met 719 miljoen stukken en 406,7 miljoen stemmen.
Daarna kreeg de heer Groenink het woord.
In 2004 steeg de nettowinst met 17,3% aldus Groenink en nam de strategie door: o.a. 't creeren van waarde voor de klanten, duidelijke focus op particuliere en zakelijke klanten, ten behoeve van de klanten een optimaal gebruik maken van onze kennis en concernbreed delen van die kennis. Het stimuleren van groei door allocatie van kapitaal en talent volgens de principes van Managing for Value.
Het strategisch voordeel is 't grootst in het middensegment. De versterkte focus zal leiden tot winstgevende batengroei.
Ook het benutten van de voordelen van 'een' bank en 't vormen van Segment Management. Betere samenwerking en afstemming in particuliere- en zakelijke segmenten om groei en winstgevendheid te stimuleren.
Uitbreiding van het Groep Services concept. Aanpassing in WCS om de scherpere strategische focus te ondersteunen. Dit alles zal resulteren in een beter geintegreerde groepsstructuur.

Over het bod Banca Antonveneta; 't is een unieke kans om te groeien in het middensegment. Noord-Italie is een van de welvarendste gebieden in Europa met lage penetratiegraad voor bankproducten. Antonveneta winstgevende franchise met onaangeboord groeipotentieel. Voor 'de bank' een toename van activiteiten in het middensegment in Europa.
De acquisitie levert waardecreatie
-EUR 160 miljoen verwachte kostensynergieen in 2007
-positieve bijdrage aan de winst per aandeel 12 maanden na overname.
Financiering via uitgifte van 135 miljoennieuwe aandelen en het niet meer neutraliseren van 't stockdividend voor een beperkte tijd (twee tot 4 betalingen).
De toezegging om deze financiering op een kost-effectieve wijze terug te draaien mocht de overname niet doorgaan.
ABN AMRO bank is vastbesloten om de succesvolle ontwikkeling van Antonveneta te versnellen. Kwalitatief hoogwaardig klantenbestand in het middensegment zorgt voor winstgevende batengroei.
Antonveneta is in Noord-Italie voor 62%, in het midden 15%, in het zuiden voor 23% aanwezig.Een goede spreiding over Italie.
Wij hebben een klacht ingediend over de behandeling, want a.s. zaterdag is de AVA en 2 dagen voor de AVA kan je niet meer aanmelden voor de AVA. Daarom is het vreemd, dat wij nu pas naar de 30% zouden mogen gaan (uitbreiden). Wij zullen op de AVA aanwezig zijn en kijken hoe de stemmingen verloopt.
Een verhoging van het bod is niet aan de orde, want daar hebben wij "nu" niets meer aan.
De doelstelling is voor 2005 - 2008 zijn, aandeelhouderswaarde verbeteren. Een gemiddeld rendement op eigen vermogen van 20%
Rendement op eigen vermogen in 2004 was 24,9% en het 1e kw. 2005 24,1%. Het dividend wordt EUR 1,-- en daarvan is EUR 0,50 als interim betaald, een slotdiv. van EUR 0,50 dat in keuze kan worden opgenomen. Deze en nog enkele andere keuze's zullen wij bij een doorgaan van het bod op "Anton", niet worden ingedekt. Normaal dekken wij door inkoop eigen aandelen deze in. Het dividendrendement is nu 5,5%.
Het eerste kwartaal was uitstekend met een record winst +16,1%. Wij hebben het record naar niet vermeldt, dat zou ik maar weer wel doen in het vervolg, was onze Red. XEA.nl) opmerking. Te bescheiden zijn is ook niet goed.
Wij zien de toekomst van de bank positief in.
Daarna kwamen de vragen en opmerkingen. Vele vragenstellers waren er en het duurde soms zeer lang. De afloop van de AVA was ook om ca. 18.35 uur.
ABN AMRO bank heeft de verzekeringen in Nederland aan Delta Lloyd verkocht, ook Leaseplan en Bank Of Asia, maar daar zijn herstrutureringen en voorzieningen van gedaan en de totale rest was niet voldoende voor de betaling van de geplande overname van "Anton". De stap naar IFRS zal een licht volatiel effect op ABN AMRO bank hebben. Ook heeft ABN AMRO Bank verschillende noteringen van het aandeel gestopt, dit scheelt ca. 4 miljoen per jaar en veel adminstratief werk van "eisen". Kijk eens naar de "eisen" en "kosten" van de Corporate Governance en andere rapportages en commisies die er nu moeten zijn.
Vorig jaar is inze kapitaalratio weer normaal geworden, maar in 2001 zaten wij in de gevaren 'zone'.
Het hypotheekbedrijf in de VS, had een grote val ca. 60% aan inkomsten o.a. door de wijziging van de rente tarieven. Daardoor mindere vraag en afzet van hypotheken. Ook de lagere voorzieningen kunnen niet op dit zeer lage niveau gehouden worden. Bij aantrekkende vraag naar kredieten zullen ook de voorzieningen weer naar boven gaan.
Winstuitkering, het dividend beleid is ca. 45% uit te keren en naar eventueel naar keuze. Waarom, er is vraag en ca. 60% wordt voor keuze gebruikt door de beleggers.
Hoe kwamen jullie aan het geld voor "Anton"? Dat hadden wij in 1 dag via een onderhandse plaatsing, de grootste onderhandse in Europa in aandelen gedaan. Waarom geen claim-emissie? Daar was tekort tijd voor en nu konden wij door dit korte tijdspad snel een bod uitbrengen.
Verder waren er vele stemmingen die allen erdoor kwamen. Ook de wisseling van plaatsen achter de groene tafel gaf geen problemen, wel vragen.
Hoe langer de AVA duurde, de zaal werd steeds leger en na de AVA werd de inwendige mens verzorgd, ook voor de AVA was dat al goed verzorgd.
Wij Redactie XEA.nl zien de ABN AMRO Bank als een defensieve belegging, met een hoog rendement en voor een lange termijn belegging.
Van beide AVA's van gisteren, Elsevier en ABN AMRO hebben wij een goed gevoel van overgehouden. Sterke kandidaten voor een koers herstel.
Er is een goede kostenbeheersing

Hier het tijdpad voor de keuze bij ABN AMRO bank.

2 mei ex.dividend (o,50 euro slot)
2 mei 2005 t/m/ 18 mei keuzeperiode/levering van dividendrechten
19 mei 2005 nabeurs vaststelling van de verwisselvergouding
24 mei 2005 betaalbaarstelling dividend en levering van nieuwe gewone aandelen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL