Operationele nettowinst 16,1% hoger Bij ABN AMRO Bank dan in eerste kwartaal 2004

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 27/04/2005 07:52
Resultaten eerste kwartaal 2005 ABN AMRO Bank (i.v.m.1e kwartaal 2004, excl.consolidatie-effect Private Equity) - Operationele baten gestegen (+ 2,8%) door solide groei van SBU C&CC en BU Private Equity
- Bedrijfsresultaat verbeterd (+2,2%) door goede performances van SBU C&CC en BU Private Equity - Voorzieningen aanzienlijk lager (-52,6%) dankzij WCS en BU NA - Operationele nettowinst hoger (+16,1%)
- Sterke stijging nettowinst (+36,4%) exclusief verkoop belang in Bank Austria en beëindigde activiteiten Resultaten eerste kwartaal 2005 (i.v.m.4e kwartaal 2004, excl. consolidatie-effect Private Equity)
- Operationele baten relatief stabiel (-0,2%)
- Operationele bedrijfslasten lager (-3,0%) door lagere lasten bij WCS, Bouwfonds en Asset Management
- Bedrijfsresultaat hoger (+7,1%) door stijging bij WCS, Bouwfonds en Group Functions - Voorzieningen aanzienlijk lager (-40,7%) dankzij WCS
- Operationele nettowinst hoger (+5,4%), exclusief beëindigde activiteiten en eenmalige posten.
Verklaring van de voorzitter “De solide groei van ons operationele nettowinst in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar is een bevredigend resultaat, aangezien deze groei afkomstig was van de SBU Consumer & Commercial Clients, ondanks de veel lagere resultaten van de hypotheekactiviteiten in de Verenigde Staten. De Business Units Nederland, Brazilië, Noord-Amerika en Bouwfonds presteerden goed.
De verhoging van de netto winst was mede het gevolg van lagere voorzieningen in de SBU Wholesale Clients en de BU Noord-Amerika”, aldus Rijkman Groenink, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Hoewel het bedrijfsresultaat verbeterde in vergelijking met het voorgaande kwartaal, waren de resultaten van de SBU Wholesale Clients (WCS) niet voldoende. Verbetering van deze resultaten blijft een prioriteit. Dit wordt onderstreept door de in december 2004 aangekondigde herstructurering en wijzigingen, het nieuwe managementteam en initiatieven als de stroomlijning van de WCS-organisatie, de focus op klanten in het middensegment, de groei van gestructureerde derivaten en de vorming van de Transaction Banking Group.
Wij verwachten dan ook dat het resultaat van WCS gedurende het jaar zal verbeteren.”
Recente ontwikkelingen Op 14 maart 2005 maakte ABN AMRO bekend dat overeenstemming was bereikt over de overname van Bank Corluy in België van de huidige aandeelhouders. Dit zijn de oprichters van de bank, aanverwante families en Mercator Verzekeringen. Met de acquisitie van Bank Corluy zet ABN AMRO een belangrijke stap in haar streven naar versterking van de positie in de Belgische private bankingmarkt. Naast een solide operationele basis biedt Bank Corluy, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1919, ook aanvullende lokale producten en een aantrekkelijk klantenbestand. Het vermogen onder beheer van Bank Corluy is EUR 1,5 mrd. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2005 worden afgerond. Op 29 maart 2005 kondigde ABN AMRO aan dat haar twee private banking-dochters in Frankrijk, Banque de Neuflize en OBC, worden gefuseerd tot Banque de Neuflize OBC.
Met een beheerd vermogen van meer dan EUR 24 mrd en een sterke aanwezigheid in alle belangrijke economische regio’s van het land, zal Banque de Neuflize OBC haar positie als een van de top private banks in Frankrijk verder versterken. Op 19 april 2005 hebben ABN AMRO en BNP Paribas aangekondigd dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van Nachenius, Tjeenk & Co. N.V., een exclusieve Nederlandse private bank van ABN AMRO, door BNP Paribas Private Bank. Nachenius, Tjeenk & Co beheert meer dan EUR 1,3 mrd. Het besluit om Nachenius, Tjeenk & Co te verkopen stemt overeen met ABN AMRO Private Banking’s strategie om op kernactiviteiten te concentreren.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL