Bod ABN AMRO Bank op Antonveneta lijkt een kans te hebben.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 22/03/2005 10:15
De kans dat 'de bank' met haar bod op Banca Antonveneta SpA slaagt lijkt te groeien. ABN AMRO bank diende vorige week een "prenotificatie" in bij de Italiaanse Centrale Bank. Meestal hoor je dan ca. 8 dagen later of je je bod mag doorzetten. Gisteren is er overleg geweest over het bod en de "neuzen" lijken steeds meer de richting van de ABN AMRO bank op te wijzen.
Wel komen er bedenkingen tegen het bod, verwatering etc.. Maar ABN AMRO haalde een boekwinst op LeasePlan van EUR 950 miljoen, die winst kan dan weer als aanbetaling gebruikt worden van Banca Antonveneta. Met de aankoop van de bank (als het doorgaat) haal je wel uitbreiding van omzet en winst binnen. Je zal eerst geld moeten uitgeven, voor je wat kan verdienen.
Al deze "bedenkingen" doen ons (red. XEA.nl) denken aan CSM. Die had in het verleden teveel geld en moest investeren. Dat ging CSM doen en toen kwamen er weer bedenkingen, hebben teveel schulden. Nu is CSM met de verkopen bezig geweest en wordt het weer schuldenvrij, en nu hebben zij (CSM) weer geen visie, aldus de media!
Laat ABN AMRO Bank maar haar eigen 'strategie' trekken en dan pas kunnen de analisten zien wat de "opbrengsten/verdiensten zijn geworden. In de 'keuken' kijken is zo moeilijk en zeker bij een Bank.
In Italie wil ABN AMRO uitbreiden, dan zal je moeten investeren.
Wat heeft de overname van "Barings" wel niet gekost bij de ING Groep, wat is ervan overgebleven?, niet veel. Maar de ING groep is door de overname wel op de "kaart" gezet en haar naam is gemaakt.

Indien de overname niet doorgaat en een andere neemt over, dan zit ABN AMRO met haar belang in de Banca Antonveneta SpA van ruim 12% ook nog goed.
Dus vanwaar de zorgen, elke bieding slaagt niet, maar nu lijkt de kans er toch te zijn!
ABN AMRO biedt een goed rendement, het dividend voorstel is EUR 1 p.a. Dan zit je bij deze bank toch goed. Een rendement van iets meer dan 5% en de heer Rijkman Groenink kan weleens met deze overname zijn laatste daad als bestuursvoorzitter hebben verricht. Want zijn uitspraken over de "peer" group zijn niet allemaal uitgekomen en dan wordt het tijd voor een opvolger.
Toch zien wij (red.) de ABN AMRO als een lange termijn belegging.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL