ABN AMRO versterkt private banking-activiteiten in België door overname van Bank Corluy

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 14/03/2005 11:43
ABN AMRO maakt vandaag bekend dat is overeengekomen Bank Corluy over te nemen van de huidige aandeelhouders. Dit zijn de oprichters van de bank, de familie Corluy, aanverwante families en Mercator Verzekeringen.

De overname van Bank Corluy, maakt deel uit van de strategie van ABN AMRO om haar positie in private banking in België te versterken. Bank Corluy, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1919, biedt namelijk niet alleen solide operationele basis, maar ook aanvullende lokale producten en een aantrekkelijk klantenbestand.

Marc Corluy, voorzitter van het Directiecomité van Bank Corluy, zal zitting nemen in de Raad van Bestuur van de gecombineerde private bank. Koen Iserbyt, Hoofd van ABN AMRO Private Banking Belgium, wordt voorzitter van het Directiecomité. Luc Corluy zal aanblijven als lid van het Directiecomité als Chief Operating Officer.

"Het doet ons genoegen de klanten en de medewerkers van Bank Corluy in onze groep te verwelkomen", aldus Paul Lembrechts, Managing Director ABN AMRO European Growth Markets."Deze acquisitie houdt een versterking in van onze Belgische marktpositie alsook van de kwaliteit en de expertise van onze lokale dienstverlening."

Marc Corluy van Bank Corluy verklaarde: "Het verheugt mij Bank Corluy te doen toetreden tot een van de sterkste private banking groepen in Europa. Ik ben ervan overtuigd dat de wereldwijde expertise waar de bank voortaan een beroep op kan doen, de waarde van het vermogensbeheer voor onze klanten verder zal vergroten. Bovendien zal de omvang van het eigen vermogen van ABN AMRO bijkomend comfort en zekerheid bieden aan onze nieuwe klanten die steeds grotere portefeuilles in beheer geven."

De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2005 worden afgerond. Er worden geen financiële details van de transactie bekendgemaakt.


Direct Beleggen tegen lage tarieven bij ABN AMRO
ABN AMRO kondigt Direct Beleggen aan tegen een fors gereduceerd tarief. Deze nieuwe dienstverlening is bedoeld voor actief beleggende klanten, die geen behoefte hebben aan advies. De klant kan de orders opgeven via internet, het call center en de mobiele telefoon zonder tussenkomst van een adviseur.

Direct Beleggen is de meest voordelige manier om transacties te doen bij ABN AMRO. ABN AMRO biedt een ruim assortiment van producten en beurzen. Zo hebben klanten bij ABN AMRO als enige bank in Nederland de mogelijkheid online te beleggen in opties op de beurzen in de Verenigde Staten (NYSE en Nasdaq). Verder kunnen beleggers rekenen op snelle orderverwerking, inzichtelijke overzichten, uitgebreide research en ondersteunende diensten zoals koersalerts en orderterugmelding via sms of email. Daarnaast biedt ABN AMRO via internet diverse middelen die de klant begeleiden bij de opbouw van zijn vermogen.

Met Direct Beleggen voorziet ABN AMRO in de behoefte van een groeiend aantal klanten dat zelf beslissingen wil nemen op het gebied van beleggen, zonder advies of tussenkomst van een adviseur. Sinds eind 2003 geven beleggers in Nederland voor het eerst meer orders via internet op dan via het kantoor of telefoon.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL