Financiele waarden gaan het maken.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 10/02/2005 13:30
De Financiele waarden gaan het voor de korte en middellange termijn wel maken. De brokers/effectenhuizen zullen in trek komen als de economie duidelijk aantrekt. Dan lopen de beurzen daar al op vooruit. Ook de banken zullen positieve ontwikkelingen laten zien. Verbetering van de economie zal maar hogere rente leiden. Dan zullen de rentemarges verbeteren en dat is al even geleden, dat daar verbetering in kwam.
Bij alle financiele instellingen zijn de kosten al onder handen genomen, dus daar zit het wel goed mee. Ook gaan delen van de administratie naar lage loonlanden, want per internet en email is het "ver" van mijn bed, nu toch dicht bij geworden.
Als de financiele instellingen daar goed op in gaan spelen, kunnen nieuwe markten open liggen. De accountmanager kan dan zijn/haar klanten via een "routeplanner" dagelijks bereiken en "aan huis/kantoor" bezoeken, 'n betere services kan niet gegeven worden.
De banken, maar ook de effectenhuizen zullen van de omzet en het per internet handelin effecten kunnen verdienen, wel zullen de tarieven onderdruk blijven, want de klant, daar gaat het om. De betere beurzen (lees koersen) zullen meer inkomsten bewaarneming opleveren, de provisie zullen door de grotere omzetten op de beurs, per saldo toch op niveau blijven, dus ook haar kostprijs zeker opbrengen.
De personeelskosten kunnen ook beperkt worden door het internet gebruik, eenmaal een goed en werkbaar systeem, en de handel kan beginnen.

Als belegger is een deel van het vermogen belegd in de financiele waarden (lees banken en effectenhuizen) eigenlijk een must.
ABN AMRO Bank draait alweer, en pakt vandaag +0,44 op 21,14, Fortis +0,20 op 21,32, Van der Moolen +0,16 op 5,70, Binck +0,22 op 3,99 en Kas Bank +0,20 op 16,85. Deze laatste is ook nog eens kandidaat overname en is volgens ons ruim ondergewaardeerd.
Wij zagen de dag van de cijfers van "de bank" als een echt koopmoment en dat is weer eens uitgekomen, dipte toen naar de 20,40 en staat nu alweer 3 tot 4% hoger.
Ga af op je eigen "gevoel" en laat je niet leiden door de media! Waar pak je een goed rendement en een behoorlijk veilig gevoel?



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL