ABN AMRO maakt resultaten over derde kwartaal 2004 bekend: verkoop van Bank of Asia, goede kostenbeheersing en lage voorzieningen tillen nettowinst bo

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 01/11/2004 07:29
Derde kwartaal 2004
(in vergelijking met het derde kwartaal 2003)
Baten lager door daling van inkomsten uit hypotheekactiviteiten in Verenigde Staten
Baten, bedrijfsresultaat en nettowinst zijn inclusief winst van EUR 213 mln op verkoop van Bank of Asia
Goede beheersing van bedrijfslasten (-1,4%)
Voorzieningen aanzienlijk lager (-64,7%) dankzij verdere kwaliteitsverbetering van de kredietportefeuille
Sterke stijging van nettowinst (+26,3%)

Derde kwartaal 2004
(in vergelijking met het tweede kwartaal 2004)
Voorzieningen lager (-30,5%), hoofdzakelijk door vrijval in WCS kredietportefeuille
Nettowinst hoger (+6,5%)
Verdere versterking van tier 1 ratio en core tier 1 ratio
Verklaring van de voorzitter
"De groep behaalde een bevredigend bedrijfsresultaat over het derde kwartaal. De betere prestaties van de Business Unit Nederland en de Strategische Business Unit Wholesale Clients bood gedeeltelijke compensatie voor het teleurstellende resultaat van de Business Unit Noord-Amerika, die te lijden had onder de aanzienlijke verslechtering van de hypotheekmarkt in de Verenigde Staten in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Hoewel de teruggang al in de halfjaarcijfers was voorzien, viel de daling van de hypotheekbaten door de verkrapping van de marges op nieuwe hypotheekproductie forser uit dan verwacht.
Het onderliggende groepsresultaat bewijst eens te meer het voordeel van onze gediversifieerde mix van activiteiten. Daarnaast hebben wij onverminderd baat gehad bij ons sterke risicobeheer en het degelijke voorzieningenbeleid in voorgaande jaren: dit heeft zich vertaald in een laag voorzieningenniveau en een solide nettowinst. Wij verwachten dat deze trends in de rest van 2004 zullen aanhouden.
In lijn met bovenstaande ontwikkelingen handhaven wij onze prognose dat de nettowinst over heel 2004 minstens 10% hoger zal zijn dan de nettowinst over 2003 (exclusief het effect van de verkoop van Bank of Asia en LeasePlan Corporation), ondanks de nu verwachte daling van het bedrijfsresultaat."



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL