Beperkt verslag AVA ABN AMRO bank d.d. 29 april

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 30/04/2004 08:36
Om 14.00 opende de Heer London de vergadering en nam de gebruikelijke stukken door, aanwezig 345 aandeelhouders en 19 ert. houders. De eerste hadden 438.360.688 stukken gedeponeerd en de laatste 299.577.947 stukken.
Een toespraak over de gang van zaken volgende daarna door de heer Groenink. Het dividend werd met 0,05 verhoogd, naar 0,95 en dat kan als slotdividend in contanten van 0,50 of keuze worden op genomen. Het doel van dividendpercentage is 45-50%. In het kort komt het erop neer;
WCS op schema voor positieve economische winst in 2004.
BU Private Clients: baten stijgen ondanks negatief valuta-effect. Reorganisatie maatregel liet een verbetering zien in het 3e en 4e kw. 2003 en zette zich door in het 1e kw. 2004. Asset Management; aanzienlijke verbetering nettowinst in 2003. Dit door: lagere voorzieningen door kwaliteitsverbetering van de portefeuille. Vooral het extra verlies in het Hyp.bedrijf in de VS in 2002, was er nu niet meer. Stabilisatie van de totale portefeuille van de Bank. Behaalde doel; Tier 1 , ratiojaar eerder dan beloofd boven 8%. Ook over het 1e kwartaal 2004 zijn wij tevreden zei de her Groenink.
Daarna kregen de aanwezigen de mogelijkheid voor vragen.
Wij van XEA.Nl mochten de spits afbijten.
Wij bedankten de medewerkers en bestuurders voor het toch goede resultaat.
Wij begrepen van U, mijnheer Groenink, dat u van de keuze dividend t.z.t. afwilt. Want door de afstoot aan Volkswagen van Leaseplan, nettowinst opbrangst ca. EUR 870 miljoen en bruto 2,3 miljard. Zijn de financien weer op orde bij de "Bank".
Heeft u weleens gedachten om een superdividend te betalen. Dan houd je het management "scherp", want als je in een te ruim jasje komt, kan dat weleens leiden tot minder scherpte? Want U (Groenink) zei, dat u al 30 jaar bij de Bank werkte, en zal ook wel aan afbouwen denken? Neen, hij wilde nog 20 jaar doorgaan. Nu dan trekt u dan wel gelijk van "Drees", was ons antwoord. Ook de kosten van terugvorderen van de div.belasting voor buitenlandse beleggers, is een dure en langdurige zaak.
Aan een superdividend was niet gedacht. Het management blijft wel scherp, dacht hij en over het keuze zou nog nader worden nagedacht. De schade van het Italiaanse Parmalat was in het 4e kwartaal 2003 genomen. Wij hoorden later dan het ca. EUR 30 miljoen betrof, die schade.
Op onze vraag, hoeveel minder winst er zal zijn in 2004 door die verkoop Leaseplan, was het antwoord; ca. 100 miljoen. Want de nettowinst op die verkoop kan wel op rente worden gezet, maar dat brengt tekort op, dus moeten wij andere oplossingen voor compensatie ervan zoeken.
Daarna kwamen er andere aan het woord en zijn wij naar de AVA van Buhrmann gegaan.
De Heer Groenink, maakte op ons een goede en opgetogen indruk en buiten onvoorziene omstandigheden, gaat de Bank toch uit van goede cijfers voor 2004.
Die mening hebben wij ook van de redactie.
Wij blijven de Bank als een goede investering zien op de lange en korte termijn. Huidige koers ca. 18-19 en een dividend van EUR 0,95 over 2003 en dan zit je voor een bank op 4,5 tot 5% rendement en met de degelijkheid van de Bank zien wij (red.) dat wel zitten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL