Recordresultaat ABN AMRO Bank wordt gestraft, onbegrijpelijk

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 09/02/2004 08:25
Het recordjaar 2003, met een winst exclusief bijzondere posten van 3,161 miljard, wordt door de beurs afgestraft! Wat willen de beleggers dan?
Dit is voor ons niet te begrijpen, het kan niet altijd;" meer,meer" zijn. Zaken doen is voor de langere termijn, je strategie en je doel uitzetten en daar zal zeker af en toe "bijgestuurd" moeten worden!
Als de heer Rijkman Groenink nu zegt, het kan weleens wat minder gaan! Hij kan met te optimistische geluiden, alleen een "natte" broek halen en dat wil hij niet, en terecht. Bescheidenheid siert de mens en dat kan hem niet ontzegt worden.
Dat de doelstelling van de Bank, dit jaar bij de top 5 te behoren niet gehaald wordt, is ook voor ons geen probleem. Welk doel is zeker? Als je je strategie naar dat doel, maar niet hoeft los te laten, al zal het dan wat langer duren.
De Hypotheekmarkt werkte bij de Bank als de winstmaker en straks zijn het misschien weer de Effecten die het doen en zo blijft het zaken doen spannend.
Wat de aandeelhouders van de Bank krijgen, is meer dividend en wel over het jaar 2003 EUR 0,95 e/o keuze en dat geeft vertrouwen. Vroeger, want zo kunnen wij wel stellen, gaf een keuze aan, dat het bedrijf daarmee aangaf, dat er zeker een gelijke winst per aandeel wordt verwacht, ondanks de uitbreiding van het aantal aandelen. Laten wij het dan van de "ouderwetse kant" bekijken en daar vanuit gaan.
Welk bedrijf durft dit in deze tijd te zeggen/doen? En wat is het antwoord op de beurs, ABN AMRO ga jij maar in de hoek! Een lagere koers en wij verwachten dan ook, dat de "echte" beleggers nu aan het inslaan zijn en hun positie in de Bank aan het vergroten zijn.
Wij vinden dit een juiste beslissing, kopen wat goed is en toch een duidelijk toekomst heeft.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL