Verslag AVA ABN-AMRO Bank

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 11/05/2001 08:28
Verslag van de vergadering van Aandeelhouders gehouden op het HK te Amsterdam d.d. 10 mei 2001 om 14.00 uur.
Dhr. A.A. Loudon opende de vergadering en nam de vaste punten door. Hij verzocht de Notaris van het knt. v.Helden de notulen op te nemen en zorg te dragen voor de stemmingen die er zouden komen.
Er waren 560 aanwezigen met en totaal aantal stemmen van 136.721.724, waarin 3.208.732 stemmen met volmacht. Er zijn ca. 32.000 geregistreerde stemgevolmachtigden en er hadden slechts 3000 gevolmachtigden meegedaan (9,4%).

Hierna kreeg dhr. Groenink het woord.
Deze hield een duidelijk en helder betoog, want later was er eigenlijk niets meer te volgen van de vergadering. Het geluid was slecht en de vragenstellers waren beneden peil. Er zat weinig inhoud in, waren niet te verstaan of wilden zich zo graag laten horen. Er was er één die haast bij elk punt terug kwam en zelfs over een . (punt) een vraag had. Eigenlijk een vergadering om snel te vergeten!
Hier de belangste punten uit het verhaal van dhr. Groenink.
Belangrijkste gebeurtenissen in 2000: overnames van Atlantic Mortgage and Invest. Corp., Dial Gr. en CSC, Alleghany en Michigan Nat. Corp. samen goed voor 3,5 miljard USA $. Aanbod van produkten en diensten via internet sterk uitgebreid. En aankondiging van strategische herorientatie.
Hier wil ik wat dieper op ingaan.
Doel: maximalisatie van de waarde voor aandeelhouders
Doelstelling: ultimo 2004 in de top 5 van 20 geselecteerde banken op basis van behaalde rendement voor aandeelhouders
Klantgerichte organisatie bestaande uit 3 strategische business units:
Wholesale Clienten: internationaal operende ondernemingen
Consumer&Commercial Clients: particulieren en MKB.
Private Clients&Asset Management:private banking en vermogensbeheer
Meer transparatie en resultaatverantwoordelijkheid.

Nieuw service concept in Nederland
Klant (zakelijke en particulier) stelt nieuwe eisen
Wil steeds meer keuzemogelijkheden
Wil zelf kunnen beslissen
Wil vergelijken ("shoppen")
Zoekt
service, snelheid en kwaliteit in dagelijkse dienstverlening
professionalisme in gespecialiseerd advies
Hoe zien wij het nieuwe service concept.
Wij willen 550 Bankshops waar men terecht kan voor:
dagelijkse bankzaken die snel en gemakkelijk, practisch, helder, overzichtelijk en alles kunnen regelen.
Verder komen er 80 Advieskantoren waar men dieper op de zaken ingaat. Dus voor specialistische adviezen, aandacht, diepgang, uitgebreid, gedetailleerd, compleet, orienteren en overwegen
In die 550 bankshops kunt u dus binnenlopen en uw effectenorder doormiddel van internet intikken en de opdracht versturen en even wachten op de bevestiging. Even geld halen uit de muur etc... alles even doen!
Wat zijn de consequenties voor de klant: de Bank schenkt meer aandacht, geeft meer mogelijkheden, is professioneler, beloont de klant voor efficient kanaalgebruik door goedkopere tarieven.
Consequenties voor de Bank: medewerkers komen dichter bij de klant staan, maar er zullen door het efficiëntere gebruik van de computer/internet 6,250 voltijd-equivalenten verdwijnen (arbeidsplaatsen) van hoog tot laag. Dat is de keerzijde van de nieuwe ontwikkeling.
Daarna kregen de aanwezigen het woord, maar daar wil ik niets over zeggen; men heeft niets gemist en het was niet te horen.
Later waren er nog enkele elektronische stemmingen en die waren ook geen succes. De zaal was voor ca 65% al leeg en dan is het moeilijk stemmen. Er werd nog afscheid genomen van de heren Nelissen, Hazelhof en v. Engelshoven en daarna sluiting.
Na de vergadering was er nog het napraten met de bestuurders en deze waren ook "allen" aanwezig. Onder het genot van het drankje en hapje hoorde je toch meer als in de vergadering, die ca. 4,5 uur duurde.

Wij van deBeleggersadviseur hebben de indruk dat deze bank te laag in koers staat en dat het slotdividend 0,50 euro of keuze hierdoor in het voordeel van de aandeelhouder werkt. Want als de kar goed begint te rijden (de effecten zichtbaar worden) zal de koers wel weer richting 30 euro gaan.
Ons advies is dan ook (bij)kopen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL