ABN-AMRO Bank N.V.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 15/02/2001 00:00
ABN-AMRO Bank verkoopt voor ca. 4,6 miljard NLG haar dochter European American Bank in New York aan de Amerikaanse Citibank.
ABN-AMRO zoekt meer activiteiten in het midden en westen van de VS, daar verwacht de bank meer groei. Met de onlangs aangekochte Michigan National Corporation heeft de bank een goede slag geslagen. De financiele sector is in de VS niet duur geprijsd op de beurs. Deze aankoop kan voor een groot deel betaald worden met de opbrengst van de EAB in New York en de rest uit eigen middelen.
De geplande aandelenemissie gaat nu niet door. Dit zal de koers van het aandeel ABN-AMRO goed doen, daar het bericht van de eventuele aandelenemissie gelijk een koersdruk tot gevolg had. Het aandeel is vandaag na een kleine dip weer stijgende en de koers is nu 26,55 euro. De heer Rijkman Groenink's vernieuwingen beginnen gestalte te krijgen en ook intern wordt er geschoven en op de kosten bezuinigd. Door deze kosten besparingen en geen verwatering van het aandelenkapitaal verwachten wij een extra stijging van de wpa naar ca. 2,35 euro voor het lopende boekjaar 2001.
Bij een koers van 26,55 en een wpa van ca. 2,35 is dat een KW van 11.3, met een KW van 15-16 is dit mooie aandeel juist geprijsd t.w. een prijs van 35,00 - 37,50.
12 Maands hoog - laag 29,60 - 20,22 en ons koersdoel 36 euro. Advies: kopen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL