Goed resultaat ABN AMRO Bank derde kwartaal 2002

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 04/11/2002 10:35
In vergelijking met het derde kwartaal 2001 heeft "de Bank" goed gedraaid. Door besparingen van kosten etc. is de winst met + 24,2% gestegen en de nettowinst kwam uit op EUR 591 miljoen + 10,7%. De winst per aandeel kwam uit in het derde kwartaal op EUR 0,37. Het herstel blijft dit jaar uit, maar toch blijft de bank bij haar verwachting dat de winst gelijkblijvend zal zijn met 2001 voor buitengewone baten en lasten. Dus gaan wij uit van een onveranderd dividend van EUR 0,90.
De vrees dat door de Braziliaanse munt de real, in het derde kwartaal een groot verlies zou worden geleden kwam gelukkig niet uit. Het effect bleef beperkt tot -/- 2%.
De beleggers hadden toch op minder verwacht, want door deze positieve cijfers liep de koers ca. 5 tot 6% op en zit nu tussen de 15 en 16 euro. Bij het dividend van EUR 0,90 zit je op een rendement van ruim 5% en dat is op een spaarrekening op dit moment hier niet te halen.
Wij waren voor de financiele waarden al positief en blijven dit ook, de koersen waren "teveel" doorgezakt. Bij kopen om zo te middelen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL