Ahold maakt resultaten derde kwartaal 2004 bekend

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Beleggingsadvies 24/11/2004 08:04
Nettoverlies EUR 166 miljoen (Q3 2003: nettoverlies EUR 100 miljoen)
Nettoverlies vooral beïnvloed door bijzonder verlies van EUR 87 miljoen in verband met de ICA AB aandelentransacties en impairments (bijzondere waardevermindering) van duurzame activa van EUR 130 miljoen (Q3 2003: EUR 52 miljoen)
Bedrijfsresultaat EUR 37 miljoen negatief (Q3 2003: bedrijfsresultaat EUR 34 miljoen positief)
Netto-omzet EUR 12,0 miljard, een daling van 8,3% in vergelijking met Q3 2003. De groei van de netto-omzet exclusief wisselkoerseffecten en de invloed van desinvesteringen bedroeg 0,8%
Nettokasstroom uit operationele activiteiten EUR 396 miljoen (Q3 2003: EUR 195 miljoen.

Ahold heeft vandaag de resultaten over het derde kwartaal
van 2004 gepubliceerd. “Dit kwartaal laat opnieuw zien dat 2004 vooral een overgangsjaar is,” aldus President en CEO van Ahold, Anders Moberg, in een commentaar. “Sinds het begin van het derde kwartaal hebben we diverse uitstaande punten tot een eind gebracht en zijn we doorgegaan ons te richten op de bedrijfsactiviteiten. In het kort hebben we recent de aandelentransacties met ICA AB afgerond, een definitieve schikking getroffen met het Openbaar Ministerie en de Amerikaanse SEC, onze Spaanse activiteiten verkocht, ons
controlerend belang in Disco overgedragen aan Cencosud en een begin gemaakt met de verkoop van de resterende 13 grote Poolse hypermarkten.”
“Albert Heijn, Giant-Carlisle en U.S. Foodservice lieten in het derde kwartaal een verbetering van de onderliggende resultaten zien,” zo vervolgde Anders Moberg. “Onze resultaten bij Stop & Shop en Giant-Landover worden nog steeds beïnvloed door druk van de concurrentie en door integratiekwesties. Desalniettemin kunnen wij met genoegen melden dat de integratie van Stop & Shop en Giant-Landover en de Amerikaanse ondersteunende diensten in één arena grotendeels voltooid is.”
“Kortom, we hebben in het derde kwartaal goede voortgang gemaakt op onze ‘Road to Recovery’,” aldus Anders Moberg.

Nettoverlies toegenomen, ondanks lagere nettorentelasten
In het derde kwartaal van 2004 rapporteerden we een nettoverlies van EUR 166 miljoen (Q3 2003: nettoverlies EUR 100 miljoen). De nettorentelasten waren in het derde kwartaal van 2004 EUR 53 miljoen lager dan in hetzelfde kwartaal van 2003, voornamelijk dankzij de vervroegde aflossing van schulden in het tweede kwartaal van 2004 en gedurende 2003.

Nettoschuld licht gestegen
De nettoschuld steeg licht van EUR 7,4 miljard aan het eind van het tweede kwartaal van 2004 tot EUR 7,5 miljard aan het eind van het derde kwartaal van 2004, voornamelijk als gevolg van de terugkoop van onroerend goed dat eerder was verkocht in leveraged lease transacties, alsmede de administratieve verwerking van geactiveerde leaseverplichtingen in het segment Retail Verenigde Staten.

Nettokasstroom
De nettokasstroom uit operationele activiteiten steeg van EUR 195 miljoen in het derde kwartaal van 2003 tot EUR 396 miljoen in het derde kwartaal van dit jaar. In het derde kwartaal van 2004 bedroeg de nettokasstroom vóór financieringsactiviteiten EUR 55 miljoen (Q3 2003: EUR 181 miljoen), vooral als gevolg van lagere opbrengsten uit desinvesteringen.

Ahold herhaalt vooruitzichten voor 2004: een overgangsjaar
In het lopende jaar blijven de inspanningen gericht op versterking van de organisatie, alsmede herstructurering en integratie van de activiteiten, teneinde een stevig platform te bouwen voor toekomstige groei en winstgevendheid. Het management zal zich blijven concentreren op het bereiken van de eerder aangekondigde doelstellingen per eind 2005 en daarna, zoals neergelegd in de 'Road to Recovery'.

Redactie,
Gelijk bij Laurus vallen ook hier de cijfers ons tegen. Dit aandeel gelijk Laurus, afblijven.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL