Noorwegen kiest voor Gemalto's volledig geïntegreerde oplossing voor eID en ePassport

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 11/10/2016 08:32
- Noorwegen kiest voor Gemalto's volledig geïntegreerde oplossing voor eID en ePassport.
Er worden een volledig beheersysteem voor aanvragen door inwoners, alsook nationale digitale identiteitskaarten en digitale paspoorten van de derde generatie geïntroduceerd

Amsterdam, 11 oktober 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldwijde marktleider op het gebied van digitale beveiliging, werd door het Directoraat Nationale Politie (POD) van Noorwegen gekozen voor de levering van digitale Sealys-identiteitskaarten, verblijfsvergunningen en digitale Sealys-paspoorten van de derde generatie. De nieuwe documenten zullen worden ondersteund door de systemen Allynis Issuance en Coesys Case Management van Gemalto. Deze systemen orkestreren alle stappen voor aanvragen van burgers, van het nemen van biometrische gegevens tot het uitgeven, afleveren en opvolgen van het document. De oplossing werd ontwikkeld om te voldoen aan de beproefde methoden van de ICAO1 met betrekking tot het inschrijven, het verifiëren van documenten, het aantonen van de identiteit en het beheren van de levensduur van het document. De begindatum voor dit programma is 2018.

Voor een vlotte gebruikerservaring kan de burger de aanvraag thuis beginnen, online een afspraak maken en op een gebruiksvriendelijke manier een plek in de wachtrij reserveren wanneer hij of zij een overheidsinstelling bezoekt. De burger wordt door de verschillende stappen van de levensduur van het document geleid en krijgt zij bijvoorbeeld een melding wanneer het huidige document vervalt of wanneer het nieuw aangevraagde document kan worden opgehaald.

Het contract stipuleert de levering van digitale Sealys-paspoorten van de derde generatie. Deze zijn gebaseerd op de reeds bestaande oplossing van Gemalto voor Noorse digitale paspoorten en zullen een heleboel geavanceerde beveiligingsfuncties bevatten. De microprocessor zit verankerd in Gemaltos Sealys-gegevenspagina van polycarbonaat en biedt tal van hoogstaande visuele beveiligingsfuncties.

"Het invoeren van digitale identiteitskaarten en digitale paspoorten van de derde generatie vormt een belangrijke stap in de goede richting wat betreft het nationale plan voor de verbetering van de beveiliging en het gemak van het dagelijkse leven van de Noren", aldus John Kristian Thoresen, assistent-politiechef voor het Directoraat Nationale Politie (POD) van Noorwegen. "Gemalto voorziet in een alomvattende oplossing die van registratie tot aflevering een naadloos traject creëert."

"Noorwegen is stevig verankerd als een 'early adopter' van geavanceerde identiteits- en reisgegevens", aldus Frédéric Trojani, Executive Vice President voor overheidsprogramma's bij Gemalto. "Door de schaal en de reikwijdte van onze samenwerking te verruimen, waarbij naast Coesys Case Management ook digitale identiteitskaarten en verblijfsvergunningskaarten worden toegevoegd, heeft POD de kans gegrepen om de uitwerking van dit verreikende project te vereenvoudigen en te stroomlijnen. De digitale identiteitskaarten en paspoorten tonen bekroonde kunstwerken van de Neue Design Studio die de minimalistische schoonheid van het Noorse landschap weergeven."



1 International Civil Aviation Organization, www.icao.int




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL