Noors nationaal betaalsysteem BankAxept gaat in zee met Gemalto voor mobiele betalingsdiensten voor banken

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/09/2016 07:47
Amsterdam, 27 september 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, kreeg een belangrijk contract toegewezen door BankAxept, het nationale Noorse betaalsysteem. Hierdoor zullen alle plaatselijke banken met elkaar in verbinding staan via één knooppunt voor authenticatiebeheer en zal het beheer van mobiele betalingsdiensten gestroomlijnd en beveiligd verlopen.

Alle banken in Noorwegen zijn eigenaar van BankAxept, dat het voortouw neemt in de inspanningen om de Noorse banken en handelaars samen te brengen in hun overstap naar digitale betalingen. Er zijn meer dan acht miljoen BankAxept-betaalkaarten in omloop en de bijbehorende bijna 1,5 miljard transacties in 2015 vertegenwoordigen negen op de tien betalingen in fysieke winkels (in-store) met Noorse kaarten1. Door de nieuwe oplossing zal het gemakkelijker zijn voor handelaars in Noorwegen om hun klanten eenvoudig en veilig te laten betalen met smartphones, wat een boost betekent voor de groei van het mobiele betalingssysteem van het land.

Gemalto levert zijn cloud-gebaseerde, kant-en-klare oplossing Allynis Trusted Service Hub (TSH). Samen met het BankAxept-platform zal deze oplossing zorgen voor een naadloze one-stop onderlinge verbinding tussen de banken die deelnemen aan het BankAxept-betaalsysteem. TSH vormt het hart van de zoektocht naar meer gebruiksgemak: klanten kunnen hun authenticatiegegevens voor hun betaling veilig verkrijgen en opladen op hun telefoon in realtime. Dit is mogelijk door verbinding te maken met de eigen tokenization server van BankAxept en door volledig compatibel te zijn met het aanbod mobiele-portefeuilletoepassingen dat gebruik maakt van het BankAxept-systeem.

"Gemalto's expertise in de toepassing van mobiele betalingsdiensten vertaalt zich in zijn talrijke wereldwijde referenties," zegt Øyvind Apelland, CEO van BankAxept. "Hun oplossing biedt flexibiliteit en een modulair systeem, samen met een snelle time-to-market. Deze modulaire aanpak past goed bij ons, want zo kunnen we het systeem goed integreren met ons eigen specifieke elementen."

"De Noorse banksector zet zich reeds geruime tijd in voor het creëren van gedeelde infrastructuur en platforms voor betaalsystemen," zegt Philippe Cambriel, President for Europe, Mediterranean and CIS bij Gemalto. "Het BankAxept-knooppunt voor mobiele betalingen is het recentste voorbeeld van deze samenwerkingsaanpak, die niet alleen de banken ten goede komt maar ook de handelaars die op zoek zijn naar een eenvoudige en veilige betaalmethode."


1 Bron: https://www.linkedin.com/company/bankaxept-as




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL