DEMB Trading Update Q3 FY13

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/04/2013 19:58
DEMB Trading Update Q3 FY13
Derde kwartaal en eerste 9 maanden boekjaar 2013
Belangrijkste Punten Derde Kwartaal Boekjaar 2013


Totale omzet bedrijfssegmenten afgenomen met (3,2)% op vergelijkbare basis[1]; gerapporteerde omzet afgenomen met (5,5)%
Retail - Rest of World blijft goed presteren

Retail - Western Europe beïnvloed door promotionele prijsdruk

L'OR capsules blijven sterke groei tonen

VERWACHTINGEN EERSTE 12 MAANDEN BOEKJAAR 2013 BEVESTIGD
De onderneming verwacht dat de totale omzet van de bedrijfssegmenten met 0 tot + 2% zal groeien en dat de onderliggende EBIT marge met +100 tot +150 bp zal toenemen in de eerste 12 maanden van boekjaar 2013. De verwachting weerspiegelt de aanhoudende prijs en volumedruk in West-Europa. Om deze reden is de onderneming haar prijs en volume aan het herbalanceren om haar concurrentiepositie te herstellen, hetgeen effect heeft op de omzet. De onderneming blijft stevig in advertentie en promotie investeren om haar merken en innovaties te ondersteunen.
Derde Kwartaal Boekjaar 2013 Eerste 9 Maanden Boekjaar 2013 Verandering
Verandering Omzet (€ mln) Vergelijk-baar1 Gerappor-teerd Omzet (€ mln) Vergelijk-baar1 Gerappor-teerd
292 (8,5)% (10,0)%
Retail - W-Europe 917 (2,8)%(3,5)% 184 6,8% (0,5)%
Retail - Rest of World 586 6,9% 4,2% 157 (3,3)% (2,0)%
Out of Home 474 (2,1)% 0,9% 633 (3,2)% (5,5)%
Totaal bedrijfssegmenten 1,977 0,0% (0,3)% 10
Niet-gealloceerd[2] 29
643 (9,4)%
Totale omzet 2,006 (4,4)%

OMZETONTWIKKELING DERDE KWARTAAL BOEKJAAR 2013
De totale omzet van de bedrijfssegmenten daalde in het derde kwartaal van boekjaar 2013 op vergelijkbare basis met (3,2)% naar € 633 mln. Volumes namen af met (4,6)%, met name door Retail - Western Europe en Out of Home (OOH). Prijseffecten zijn grotendeels stabiel gebleven met een verandering van (0,3)%. Mix- en overige effecten konden de daling deels compenseren door een groei van 1,7%. Overnames voegden 0,1% toe aan de gerapporteerde groei en valutaverschillen drukten de groei met (2,4)%. Op gerapporteerde basis daalde de totale omzet van de bedrijfssegmenten met (5,5)%.

Retail - Western Europe
De derde kwartaal omzet in het segment Retail - Western Europe is beïnvloed door de eerder aangekondigde management wijzigingen in de vijf belangrijkste landen, lagere volumes in Frankrijk door de lastige onderhandelingen met de handel en door agressieve promotionele acties van private labels in de meeste West-Europese landen. De gerelateerde negatieve effecten op volumes in R&G en Senseo waren voornamelijk zichtbaar in januari/februari. De onderneming heeft haar prijzen en promotionele activiteiten herijkt om haar concurrentiepositie te herstellen, hetgeen vanaf maart heeft geresulteerd in een significant herstel in volumes en omzet. In deze uitdagende omstandigheden gingen de koffie marktaandelen in het kwartaal omhoog in Nederland, Denemarken en Duitsland, bleven ze min of meer gelijk in Frankrijk en waren ze iets lager in Spanje en België vergeleken met het voorafgaande kwartaal. L'OR capsules zette de uitmuntende groei voort in het derde kwartaal en is op het moment haar producten aan het uitrollen in Duitsland. In zijn geheel heeft dit in het kwartaal geresulteerd in een omzetdaling van (8,5)% op een vergelijkbare basis.

Retail - Rest of World
Het segment Retail - Rest of World wist de goede resultaten van het voorgaande kwartaal vast te houden met een omzetgroei op vergelijkbare basis van 6,8%. Deze groei werd gedreven door positieve mix- en prijseffecten en enigszins gedrukt door een lichte verslechtering van de volumes. Australië wist zijn uitstekende resultaten vast te houden, Thailand bleef in marktaandeel groeien tot niveaus die hoger zijn dan vóór de overstromingen en Brazilië liet een solide prestatie zien. Echter, in Hongarije blijft de onderneming lijden onder de slechte marktomstandigheden van het land, terwijl Polen beïnvloed werd door agressieve prijsinitiatieven van concurrenten.

Out of Home
De omzet in het segment Out of Home daalde in het derde kwartaal met (3,3)% op vergelijkbare basis. De daling is voornamelijk te verklaren door de voortdurende uitdagende marktontwikkelingen in de belangrijkste landen van het segment, lastige contractonderhandelingen in bepaalde belangrijke landen van het segment als ook door de algemene prijsdruk vanwege de significante daling van de prijs van ongebrande koffiebonen en de prijsinitiatieven van concurrenten.

OMZETONTWIKKELING EERSTE NEGEN MAANDEN BOEKJAAR 2013

De totale omzet van de bedrijfssegmenten is in de eerste negen maanden van boekjaar 2013 stabiel gebleven op een vergelijkbare basis. Deze ontwikkeling werd voor 1,7% door mix- en overige effecten gedreven en voor 1,0% door prijseffecten. Volumes daalden met (2,7)%. Overnames voegden 0,7% toe aan de groei en valutaverschillen drukten de groei met (1,0)%. De totale omzet van de bedrijfssegmenten daalde met (0,3)% op gerapporteerde basis.

Appendix 1
TOELICHTING OP NIET CONFORM IFRS GEHANTEERDE FINANCIELE MAATSTAVEN
In dit persbericht wordt gerefereerd aan vergelijkbare omzetgroei en onderliggende EBIT-marge, maatstaven die niet conform IFRS of andere algemeen aanvaarde voor financiële verslaggeving zijn gewaardeerd. Deze afwijkende maatstaven worden gehanteerd omdat deze aansluiten bij de wijze van bedrijfsvoering van de onderneming en de onderneming is van mening dat deze nuttig zijn voor beleggers, en andere gebruikers van haar financiële gegevens, voor het verkrijgen van een goed inzicht in haar onderliggende bedrijfsprestaties. De definitie van de maatstaven die niet conform IFRS zijn geformuleerd, luiden als volgt:

Vergelijkbare omzet betreft omzet, exclusief de omzet uit de export van ongebrande koffiebonen, berekend tegen constante wisselkoersen en aangepast om acquisities te elimineren voor zover die niet in beide periodes zijn opgenomen.

Onderliggende EBIT betreft het perioderesultaat vóór resultaat van geassocieerde deelnemingen, financiële baten (en lasten) en belasting op winst en is aangepast voor baten of lasten die naar de mening van het management ongerelateerd zijn aan de kernresultaten en niet zijn opgenomen in de segmentresultaten als ook items waarvan management verwacht dat deze eenmalig zijn.
De onderstaande tabellen tonen de aansluiting tussen totale omzet bedrijfssegmenten en de totale omzet bedrijfssegmenten op vergelijkbare basis.

Omzetgroei derde kwartaal boekjaar 2013
Retail W-Europe Retail Rest of World Out of Home Totaal
Volume (4,6)%
Prijs (0,3)%
Mix/Overig 1,7%
Totale verandering van de omzet van de bedrijfssegmenten op vergelijkbare basis
(8,5)% 6,8% (3,3)% (3,2)%
Koersverschillen (0,1)% (7,8)% (0,2)% (2,4)%
Verandering in bedrijfssamenstelling* (1,4)% 0,5% 1,5% 0,1%
Totale verandering v.d. omzet v.d. bedrijfssegmenten (10,0)% (0,5)% (2,0)% (5,5)%

* Als gevolg van acquisities/desinvesteringen en eventuele herclassificaties tussen segmenten
Omzetgroei eerste 9 maanden boekjaar 2013
Retail W-Europe Retail Rest of World Out of Home Totaal
Volume (2,7)%
Prijs 1,0%
Mix/Overig 1,7%
Totale verandering van de omzet van de bedrijfssegmenten op vergelijkbare basis (2,8)% 6,9% (2,1)% 0,0%
Koersverschillen 0,2% (4,4) 0,8% (1,0)%
Verandering in bedrijfssamenstelling* (0,9)% 1,7% 2,2% 0,7%
Totale verandering v.d. omzet v.d. bedrijfssegmenten (3,5)% 4,2% 0,9% (0,3)%

* Als gevolg van acquisities/desinvesteringen en eventuele herclassificaties tussen segmenten

Appendix 2
TOEKOMSTGERICHTE INFORMATIE
De in dit document gegeven verklaringen die geen historische gegevens betreffen zijn toekomstgerichte verklaringen in de zin van de safe harbor bepalingen van de U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995. In aanvulling daarop, van tijd tot tijd, in mondelinge en geschreven verklaringen, bespreken vertegenwoordigers van D.E MASTER BLENDERS 1753 (de Onderneming) hun verwachtingen door toekomstgerichte uitspraken te doen over de Onderneming. Toekomstgerichte verklaringen worden over het algemeen maar niet altijd voorafgegaan door termen als "is van plan", "verwacht", "schat", "anticipeert", "waarschijnlijk" of "gelooft". Toekomstgerichte verklaringen vertegenwoordigen enkel de verwachtingen van de Onderneming ten aanzien van de toekomst, waarvan vele per definitie onzeker zijn. De uiteindelijke resultaten van de Onderneming kunnen mogelijk wezenlijk afwijken van de resultaten die expliciet of impliciet zijn neergelegd in de toekomstgerichte verklaringen. Bijgevolg wenst de Onderneming de lezers te waarschuwen niet onverwijld te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen. Een deel van de factoren die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten van de onderneming afwijken van dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn beschreven in het jaarverslag op Form 20-F dat ingediend is door de Onderneming bij de Securities and Exchange Commission. De Onderneming verplicht zich niet tot het publiekelijk actualiseren van enige toekomstgerichte verklaringen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, tenzij wettelijk verplicht.

Opgemerkt dient te worden dat totalen in dit bericht door afronding kunnen afwijken van de som van de individuele waarden.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL