Delta Lloyd Mezzanine Fund investeert in Verwater

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/07/2014 10:02
Op 2 juli 2014 heeft het Delta Lloyd Mezzanine Fund (‘DLMF’) een achtergestelde lening verstrekt aan de tankconstructie/-onderhoud onderneming Verwater Groep ten behoeve van de herfinanciering van de onderneming. Gelijktijdig met de herfinanciering heeft investeringsmaatschappij Infestos een meerderheidsbelang verworven.
Verwater is gespecialiseerd in het bouwen, onderhouden en vijzelen (liften) van opslagtanks voor olie en gerelateerde producten. De afgelopen jaren heeft de Verwater Groep een sterke en onstuimige groei doorgemaakt. Als gevolg van een aantal grote bedrijfsvreemde projecten was de onderneming in de problemen geraakt. Deze projecten zijn nagenoeg afgerond en de focus ligt nu weer op de kernactiviteiten.
De Verwater Groep heeft een brede en loyale klantenbasis in de olie- en petrochemische industrie
Daarnaast biedt de markt voor de bouw en het onderhoud van tank terminals veel kansen als gevolg van strikte regulering en ‘vergrijzing’ van bestaande parken met opslagtanks. DLMF is enthousiast over de positionering van Verwater voor grote onderhoudsprojecten en de investering in Verwater past goed bij de doelstellingen van het fonds.
Het Delta Lloyd Mezzanine Fund verstrekt achtergesteld kapitaal aan Nederlandse MKB bedrijven ten behoeve van de realisatie van (groei) ambities. In het tweede kwartaal van 2014 heeft de final closing van het Delta Lloyd Mezzanine Fund plaatsgevonden met een totaal gecommitteerd vermogen van € 60 miljoen. DLMF investeerde eerder in Novek Group, De IJsvogel Groep en Eska Graphic Board.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL