Delta Lloyd Azië Deelnemingen Fonds krijgt vier sterren van Morningstar

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/05/2014 10:32
Het Delta Lloyd Azië Deelnemingen Fonds is met de eerste rating van Morningstar direct beloond met vier sterren. Het fonds bestaat nu drie jaar en blijkt met de unieke Deelnemingen beleggingsstijl ook in Azië een succes. De Morningstar Rating is een voor risico’s gecorrigeerde maatstaf die prestaties ten opzichte van andere fondsen in dezelfde Morningstar Categorie vergelijkt.
Delta Lloyd Azië Deelnemingen Fonds
In 2011 maakte Delta Lloyd Asset Management de stap naar Azië met een kantoor in Hong Kong.
Daar past het lokale team de unieke Deelnemingen beleggingsstijl toe die zich al heeft bewezen in Europa. De fondsmanagers gaan op zoek naar ondergewaardeerde nichespelers die marktleider zijn.
De portefeuille bestaat uit circa 25 small en midcap ondernemingen met een belang van minimaal 5%. Zo ontstaat focus en intensieve betrokkenheid met het management. In 3 jaar tijd is de fondsomvang gegroeid naar ruim € 200 miljoen.
Eigenzinnige aanpak
De selectie van bedrijven gebeurt niet alleen op papier. Het team in Hong Kong bezocht het topmanagement van honderden potentieel interessante ondernemingen in Azië. CEO’s in Azië zijn echter niet gewend om investeerders persoonlijk te ontmoeten. Fondsmanager Gillian Wu: "Dat is zeker een cruciaal onderdeel van onze werkwijze. Daarbij zijn wel wat cultuurbarrières genomen, maar uiteindelijk profiteert het fonds daarvan.” Door hechte relaties op te bouwen met deze bedrijven is er open communicatie over strategische kwesties. Dat werpt zijn vruchten af, want sinds de start kent het fonds een gemiddeld jaarrendement van 5,4%*.
Goede vooruitzichten
Delta Lloyd ziet in Azië grote groeikansen voor de lange termijn. Het is een grote vijver met aantrekkelijke small cap bedrijven met een stabiel dividendrendement. Landen als China, Japan, Korea, Australië, Nieuw Zeeland en Singapore zitten boordevol volwassen ondernemingen met een goed lange termijn trackrecord. Er is dus nog volop ruimte om belangen op te bouwen en uit te breiden in deze regio. Angus Steel, Hoofd Deelnemingen team: "Delta Lloyd is nog altijd één van de weinige investeerders in Azië die zich exclusief richt op lange termijn waardecreatie bij ondergewaardeerde small caps. Ik ben trots op wat ons team in korte tijd in Azië heeft bereikt en zie de toekomst van het fonds met alle vertrouwen tegemoet.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL