Klaar voor de toekomst: hoofdpunten van de Delta Lloyd Investor Day, 18 november 2013

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 18/11/2013 07:43
Sterke IGD solvabiliteit groep; gericht op 200% IGD solvabiliteit groep per eind 2014
IGD solvabiliteit groep verder toegenomen tot 181% per eind oktober (Q3: 175%)

- Effect verlaging rating Frankrijk beperkt door sterke kapitaalontwikkeling

- Solvabiliteit Delta Lloyd Levensverzekering gestegen tot 228% eind oktober (Q3: 221%)

Eerste prioriteit IGD solvabiliteit groep versterken tot boven 200%

De premie van 4% bij keuze voor uitkering van dividend in aandelen in plaats van in contanten wordt geleidelijk afgebouwd zodra de IGD solvabiliteit van de groep in twee opeenvolgende kwartalen hoger is dan 200%

Doelstelling van een jaarlijks met 3% stijgend dividend losgelaten: prioriteit heeft het bereiken van een solvabiliteitsratio van 200%


Nieuwe doelstelling voor kostenbesparingen in 2014 en 2015 vastgesteld

Het succesvolle kostenbesparingsprogramma wordt verlengd: doelstelling voor operationele kosten is € 730 miljoen voor 2014 en € 700 miljoen voor 2015

Delta Lloyd: klaar voor de toekomst

Sterke operationele kapitaalontwikkeling

Bewezen staat van dienst: beleggingen voor eigen risico overtreffen benchmark

Voorbereid op nieuwe kapitaalvereisten

Strategie klantbelang centraal werpt vruchten af

Marktleiderschap in nieuwe levensverzekeringen bevestigd

Delta Lloyd Groep houdt vandaag haar jaarlijkse Investor Day voor analisten en institutionele beleggers. Op het programma staan updates door het management over de uitvoering van de strategie, meer het risk-return management en de resultaten en groeikansen van de verzekeringsactiviteiten. Deze bijeenkomst is via de webcast op www.deltalloydgroep.com rechtstreeks te volgen.

Niek Hoek, bestuursvoorzitter Delta Lloyd: "Vandaag presenteren wij meer details over de strategische vooruitgang van Delta Lloyd en geven wij aan hoe wij denken beter te blijven presteren ondanks de uitdagende marktomstandigheden. Wij zijn goed gekapitaliseerd en hebben vertrouwen in onze solvabiliteitspositie en zijn voorbereid voor toekomstige kapitaalvereisten. Het verbeteren van de IGD solvabiliteit groep tot boven 200% ratio heeft nu eerste prioriteit. Onze dagelijkse bedrijfsvoering hebben wij nog verder aangescherpt en de maatregelen die wij hebben genomen om onze commerciële positie te verbeteren in het kader van ons streven naar duurzame winstgevendheid, werpen vruchten af. In een concurrerende markt, zijn wij erin geslaagd ons marktaandeel uit te breiden, de kostenefficiency te verhogen, de tevredenheid van klanten te vergroten en de winstgevendheid te verbeteren. Wij zijn ervan overtuigd dat onze consistente aanpak waarde creëert voor onze klanten, aandeelhouders, medewerkers en overige belanghebbenden."

Strategie & financiën
In het eerste deel van het programma gaat bestuursvoorzitter Niek Hoek nader in op de robuuste kapitaalpositie, de solide commerciële vooruitgang en de operational excellence. CFRO Emiel Roozen plaatst de kapitaalpositie van Delta Lloyd in een breder perspectief. In dit verband geeft hij beter inzicht in de focus om kapitaal te genereren en de solvabiliteit verder te versterken.

Een belangrijke ambitie is de IGD solvabiliteit van de groep eind 2014 te verbeteren tot 200% door autonome kapitaalontwikkeling, de verkoop van niet-kernactiviteiten, en de mogelijkheid voor aanvullende hybride financieringscapaciteit. De premie bij uitkering van dividend in aandelen wordt geleidelijk afgebouwd zodra de IGD solvabiliteit van de groep in twee opeenvolgende kwartalen hoger is dan 200%. Om dit mogelijk te maken, wordt de doelstelling van een jaarlijks met 3% stijgend dividend losgelaten.

Risk - return management
In het tweede deel laat Theo Berg (directeur Group Actuarial and Risk Management) zien waarom Delta Lloyd goed is gepositioneerd voor de nieuwe regelgeving, waarin de kapitaaleisen strenger zijn. Hij licht ook toe dat de solvabiliteit van onze Nederlandse Levensverzekeringsentiteiten belangrijk hoger zijn dan de solvency 1.5 vereiste.

Nieuwe kapitaalvereisten
Delta Lloyd is voorbereid op nieuwe kapitaalvereisten. De voorgestelde nieuwe regeling theoretisch solvabiliteitscriterium (solvency 1.5) voor Nederlandse levensverzekeraars is ter consultatie voorgelegd, deze regeling wordt per 1 januari 2014 van kracht. Volgens een pro-forma berekening op basis van de huidige voorstellen per 30 september 2013 is de solvabiliteit van de Nederlandse Levensverzekeringsentiteiten van Delta Lloyd belangrijk hoger dan de solvency 1.5 vereiste.

Alex Otto (Chief Investment Officer) gaat nader in op de resultaten op beleggingen voor eigen rekening en risico. In zijn presentatie zal hij onder meer schetsen dat wij het beter doen dan de benchmark.

Verbetering van strategische positie voor duurzame winstgevendheid
Het laatste deel van het programma bestaat uit presentaties van de leden van de Raad van Bestuur Paul Medendorp en Onno Verstegen, Algemeen Directeur Ingrid de Graaf van de Commerciële Divisie en Algemeen Directeur Leon van Riet van Delta Lloyd Leven. In deze presentaties staat de implementatie van de vier belangrijkste strategische prioriteiten van Delta Lloyd Groep centraal.

Ingrid de Graaf gaat in op uitbreiding van het marktaandeel via een flexibele en winstgevende distributie.

Paul Medendorp zal spreken over vergroting van de klanttevredenheid.

Onno Verstegen laat zien hoe onze strategie voor operationele efficiency bepalend is voor onze kostenbesparingen en resultaten.

Leon van Riet richt zich op de winstgevendheid van het levensverzekeringsbedrijf.

Kostenbesparingsprogramma update
Delta Lloyd is erin geslaagd om sinds 2008, onder gelijktijdige versterking van de business, de kosten met 30% te verminderen en ligt ongeveer één jaar voor op het kostenbesparingsprogramma. Voor 2014 is een nieuwe doelstelling voor de operationele kosten vastgesteld op € 730 miljoen en voor 2015 op € 700 miljoen. De besparingen omvatten maatregelen om onze organisatie en onze processen te vereenvoudigen, verouderde systemen en producten te vervangen en de digitalisering te versterken.

Alle presentaties kunnen bijgewoond of online bekeken worden

Alle presentaties zijn in het Engels en zijn live te volgen op de website van de Groep www.deltalloydgroep.com. Het programma luidt als volgt (tijden bij benadering):
11.00 - 12.15 uur Inleiding, uitvoering strategie en financiële update

Niek Hoek en Emiel Roozen

13.15 - 14.15 uur Risk - return management

Theo Berg en Alex Otto

14.30 - 15.45 uur Verbetering van strategische positie voor duurzame winstgevendheid

Ingrid de Graaf, Paul Medendorp, Onno Verstegen en Leon van Riet

15.45 - 16.00 uur Afsluiting door Niek Hoek




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL